Medi ambient

Promouen a Olot la creació d’un consorci de municipis del riu Fluvià

La proposta, aprovada per unanimitat al ple, pretén coordinar les actuacions que s’hi fan

Es vol crear un centre d’interpretació a la torre Castanys

L’Ajuntament d’Olot promourà la creació d’un consorci que aplegui tots els ajuntaments del recorregut del riu Fluvià i la d’un centre d’interpretació d’aquest riu a la torre Castanys del Parc Nou de la capital garrotxina. Ho ha aprovat el ple en la seva última reunió a proposta del grup municipal del PSC, a l’oposició, amb el benentès que, ara per ara, es tracta només d’una declaració d’intencions i d’oportunitat, ja que, quan s’obri el nou Espai Cràter, a final d’aquest any, quedarà buit l’espai que hi ocupa el Museu dels Volcans.

El portaveu socialista al ple d’Olot, Josep Guix, ha remarcat la importància d’aquest riu com a vertebrador de tots els territoris que travessa. En el cas de la Garrotxa, ha recordat que és un corredor de connexió d’Olot amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i, per tant, que és un bon exemple de la convivència dels espais naturals amb els urbans. “Tenim quatre quilòmetres i mig de riu Fluvià al nucli urbà d’Olot i hi hem viscut d’esquena durant molts anys. Cal recuperar-lo com a punt de trobada i d’esbarjo”, ha indicat. A més, ha proposat la creació d’una comissió d’ajuntaments banyats pel Fluvià, des de la Vall d’en Bas, on neix el riu, fins a Sant Pere Pescador, on desemboca, amb l’objectiu de promoure projectes comuns i de coordinar estratègies en relació al riu.

L’alcalde, Pep Berga (Junts), ha convidat Guix a liderar aquest projecte i ha dit que no prendran cap decisió sobre la torre Castanys sense haver-ne parlat amb tothom. Lluís Riera (CUP) ha destacat que la creació d’un consorci d’ajuntaments assegura les polítiques de conservació de punta a punta del riu. Josep Quintana (ERC) ha manifestat el seu suport a la iniciativa del PSC, però ha dit que l’ús de la torre Castanys s’ha s’estudiar atenent el conjunt de necessitats de la ciutat.

LA XIFRA

4,5
quilòmetres
de longitud té el recorregut del riu Fluvià al seu pas pel nucli urbà de la ciutat d’Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia