Infraestructures i serveis

Desdoblar l’N-240 tot i la gratuïtat de l’AP-2

La Plataforma Prou Morts i els alcaldes insisteixen a millorar la carretera al tram Borges-Lleida

La Plataforma Prou Morts a l’N-240 celebra l’alliberament del pagament a l’autopista AP-2 però insisteix en la necessitat de desdoblar l’N-240 entre les Borges Blanques i Lleida per augmentar la seguretat a la carretera. Ahir mateix es van reunir amb representants de l’Estat i del govern per exigir-los que es reactivi el desdoblament i que no quedi en via morta amb l’alliberament de l’AP-2. La plataforma Rescap-2 també valora positivament l’aixecament del peatge, que reclama des del 2012, tot i que lamenta que hagi calgut esperar a la fi de la concessió. Així mateix, reclama que s’habilitin accessos directes a l’autopista a Castelldans, Puigverd de Lleida i l’Espluga de Francolí, a més de la millora de les connexions en bus i tren entre Lleida i les Borges.

Prou Morts a l’N-240, plataforma que aplega alcaldes lleidatans de municipis per on discorre aquesta carretera, sosté que l’alliberament de l’AP-2 serà positiu perquè no caldrà peatge per desplaçar-se a algunes ciutats. Tot i això, l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, considera que “no serà pràctic” i que “afectarà poc” els veïns de poblacions com ara Vinaixa, les Borges, Juneda o Torregrossa a l’hora d’anar o tornar de Lleida perquè la majoria continuaran passant per l’N-240. “Anar a buscar l’autopista suposa fer molt tomb i més quilòmetres i els deixa molt lluny de Lleida”, assenyala. “Per als camions tampoc és còmode perquè acostumen a agafar la sortida de l’AP-2 de les Borges per anar als polígons de Lleida, cosa que col·lapsa l’N-240”, hi afegeix. Per això, Prou Morts a l’N-240 insisteix a reclamar a l’Estat el desdoblament d’aquesta carretera entre les Borges Blanques i Lleida. “Ens és més pràctic perquè volem una via per anar a Lleida, de manera ràpida, còmoda, segura i viable”, remarca Palau.

La portaveu de la plataforma recorda que “l’N-240 té un índex molt alt d’accidentalitat” i defensa que desdoblar l’N-240, amb dos carrils per sentit entre les capitals de les Garrigues i del Segrià “comportaria més seguretat a la via”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia