Medi ambient

El govern nega que l’ampliació del Prat comporti la invasió de La Ricarda perquè el pla director encara s’ha de definir

Fonts de l’executiu defensen que el DORA no té la capacitat per establir com ha de ser el projecte

La Generalitat defensa que es procurarà ampliar l’aeroport amb un impacte ambiental “mínim”

El govern de la Generalitat ha negat aquest divendres que l’ampliació del Prat comporti la invasió de La Ricarda, tal com es contempla en el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026.

Fonts de l’executiu han assegurat a l’ACN que el DORA és un document que només s’encarrega de fixar les tarifes aeroportuàries i que, per fer-ho, necessita tenir en compte variables com el volum de passatgers que s’esperen o les inversions previstes a cada aeroport.

En cap cas, asseguren, té la capacitat per establir com s’han de dur a terme aquestes inversions. Segons les fonts, aquesta decisió depèn del pla director, un document que ha de passar els filtres de la Generalitat, el govern espanyol i la Comissió Europea (CE) i que encara no s’ha definit.

Des de l’executiu català remarquen que el DORA es limita a apuntar que caldria aplicar “mesures compensatòries” en cas que l’ampliació del Prat afectés les zones de la xarxa Natura 2000, però que en cap cas estableix com hauria de ser. De fet, el mateix DORA ho expressa de forma explícita: “La proposta està condicionada a tenir la cobertura necessària que possibiliti la seva execució, materialitzada en un nou pla director, amb un procés de tramitació que es preveu llarg per la seva dependència de diverses administracions i els seus organismes competents, incloent-hi la Comissió Europea”.

El Govern defensa que l’ampliació del Prat –amb una inversió prevista de 1.700 milions d’euros- es farà seguint criteris tècnics respectant el medi ambient i que es buscarà un impacte ambiental “mínim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia