Serveis

TERRES DE L'EBRE

L'Ebre tindrà una vintena de patrons fluvials

L'Idece comença a impartir el curs teòric i pràctic perquè la pròxima temporada de navegació el sector turístic dispose de personal format

Un dels entrebancs de la navegació fluvial per l'Ebre és la manca de titulacions específiques de patrons en aigües continentals. Un obstacle que se superarà amb la titulació de patró en aigües continentals que ha començat a impartir l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) amb la col·laboració de l'Escola Nàutica Pesquera de l'Ametlla de Mar. En aquest primer curs s'hi han inscrit un total de 22 alumnes i tots ells treballen actualment al riu. Així ho va explicar ahir la directora de l'Idece, Genoveva Margalef, durant la reunió del consell rector d'aquest organisme. “És un curs pilot amb què respondrem a la demanda del sector turístic de tenir personal format”, va assenyalar Margalef. La formació teòrica inclou 110 hores de classe i està previst que al desembre s'acabe, que serà quan començaran a impartir-se les sessions pràctiques, que es faran al llaüt turístic Lo Sirgador. L'objectiu és que els patrons disposen de la titulació la temporada vinent.

LA XIFRA

250.000
euros
és l'ajut que ha rebut l'Idece del Ministeri d'Indústria i que es destinarà al polígon industrial El Molló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.