Dénia instal·la fanals amb energia fotovoltaica al voltant del Montgó
L´alcaldessa i els regidors d'Obres i Serveis i de Medi Ambient, ha visitat les zones del Montgó on s'han instal·lat nous fanals amb plaques fotovoltaiques, un dels projectes inclosos en el Fons Estatal per al 2010 i pressupostat en 349.160 euros.
En total s'han instal·lat 86 punts de llum en el camí de Sant Joan, camí de Merle, camí del Corral de Calafat i en el camí del Pou de la Muntanya.
Es tracta de lluminàries de vapor de sodi en alta pressió, de 35 watts, totalment autosuficients gràcies a una bateria d'acumulació que es carrega a partir d'un panell fotovoltaic.
Pel fet que l'empresa adjudicatària d'esta actuació va aportar una sèrie de millores, es va a poder augmentar el nombre de fanals en la zona i està projectat instal·lar-los en punts estratègics com a encreuaments o àrees on s'ubiquen contenidors de residus.
Massa fanals a la vora del Parc
Pere RossellDes de la perspectiva dels partits que sustenten el govern de l'alcaldessa de Dénia, no hi ha cap inconvenient que la contaminació lumínica afecte l'entorn del Parc natural, però hi ha posicions crítiques amb aquesta mena de solucions que provoquen que Dénia siga vista des de l'Estació Internacional com si fos una lluminària sense deturador. Mentre els països més conscienciats sobre aquesta mena de contaminació procuren reduir el nombre de fanals per metre quadrat, ací, al País Valencià, i sobre tot a la costa, el nombre de fanals per metre quadrat encara augmenta de manera exponencial. Per molta placa solar que alimente aquesta mena de sistema lumínic, res no justifica la despesa i menys encara la contaminació lumínica que hi provoca. Gràcies que ens trobem en moments de crisi econòmica arreu de les comarques i això fa mesurar la despesa perquè, en cas contrari, l'alcaldessa posaria fanals de plaques solars fin sota de la mar, per a il·luminar el Gegant de Pedra.