Administracions

Torà torna a recórrer als camions cisterna

L'Ajuntament de Torà (Segarra) va haver de contractar el mes de juliol passat el transport d'aigua potable en camions cisterna per omplir els dipòsits del poble. És una mesura habitual d'estiu en aquesta àrea de la Segarra, que es proveeix de pous i aqüífers. En el cas de Torà, es va detectar a mitjan juny un baix nivell de les reserves i es va haver de comprar l'aigua per garantir el subministrament.

Les reserves actuals d'embassaments i aqüífers fan que aquest estiu sigui més aviat tranquil, segons confirmava el Consell Comarcal de la Segarra, però són una bona colla de pobles d'aquesta àrea de la Segarra i l'Urgell els que cada estiu es veuen abocats a comprar aigua.

Amb aquest transport intentaran mantenir el servei a la població durant l'estiu, tot i que el poble continua esperant que d'una vegada s'executi la portada d'aigua procedent del canal Segarra-Garrigues, un projecte que hauria de solucionar de manera definitiva la provisió d'aigua a la població. Concretament, el projecte, que al juny va sortir a informació pública després de deu anys de tràmits previs, preveu portar aigua a 43 municipis de la Segarra i l'Urgell, però també de la Conca de Barberà i algun de l'Anoia, cosa que beneficiarà uns 62.000 habitants. La nova conducció, “endollada” al canal Segarra-Garrigues, tindrà un pressupost de 35,8 milions i l'executarà Acuaebro, l'empresa pública de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.