Medi ambient

energia

La subestació de Bescanó d'Endesa ja funciona

L'energia de la MAT ja es distribueix per les comarques gironines

Posen en servei la línia de 132 kV Olot-Serinyà

La subes­tació d'Endesa de Bes­canó –adja­cent a la de la línia de 400 kV de Red Eléctrica– ja està en fun­ci­o­na­ment. El direc­tor d'Endesa a Girona, Fran­cesc Vizcaíno, va con­fir­mar ahir que ja es trans­forma l'ener­gia a una tensió de 132 kV, amb una línia entre Bes­canó i Salt en marxa. Això vol dir que l'ener­gia pro­vi­nent de la MAT ja s'està dis­tri­buint a les comar­ques giro­ni­nes des del mes de juliol, coin­ci­dint amb la tem­po­rada turística. Entre els plans d'Endesa per l'any que ve hi ha fer una segona línia entre Bes­canó i Salt, i cons­truir les subes­ta­ci­ons de Riu­da­re­nes i Santa Llo­gaia d'Àlguema, on també s'apro­fi­tarà l'ener­gia de la MAT per abas­tir energètica­ment les comar­ques giro­ni­nes.

Línia d'Olot a Serinyà

Un altre pro­jecte per l'any vinent serà fer la línia de 132 kV entre Serinyà i Figue­res. Pre­ci­sa­ment, ahir es va pre­sen­tar la posada en marxa de la con­versió de la línia Olot-Serinyà de 66 a 132 kV. És una línia que fa 29 quilòmetres i consta de 95 tor­res, amb un cost de vuit mili­ons d'euros. Tomàs Feliu, de Bas­sols Ener­gia, va insis­tir que es tracta d'una línia que reque­ria una millora en la qua­li­tat, que a més per­metrà que s'hi con­nec­tin les plan­tes de coge­ne­ració de la Tor­ras i Noel de Sant Joan les Fonts i la Con­fiança a Besalú. El direc­tor del parc natu­ral de la Gar­rotxa, Xavier Puig, va ava­lar la inte­gració ambi­en­tal del pro­jecte, des­ta­cant els ele­ments de pro­tecció de l'avi­fauna i el trac­ta­ment cromàtic de les tor­res per reduir-ne l'impacte visual.

Acord de 350 milions per la interconnexió

Perpinyà va ser escenari ahir de la formalització del préstec que el Banc Europeu d'Inversions farà a Inelfe, Red Eléctrica i RTE per la construcció de la interconnexió elèctrica. Les tres empreses –Inelfe és la societat formada entre els gestors de la xarxa elèctrica espanyola i francesa REE i RTE, per desenvolupar les obres– rebran un préstec de 350 milions, que correspon a la meitat de l'import de les obres. A part, el projecte ha rebut una subvenció europea de 225 milions. La interconnexió de la línia de 400 kV ha d'estar a punt el 2014, i el projecte és únic en fer-se en soterrament en els 64 quilòmetres entre Baixàs i Santa Llogaia d'Àlguema, on hi haurà les subestacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.