Infraestructures

Baix Penedès

L'Estat dóna llum verd al projecte del nou passeig marítim de Cunit

L'Ajuntament celebra la licitació anunciada ahir al BOE que feia un any que estava aturat

Les obres costaran 6,1 milions d'euros i s'actuarà a tota la façana

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí va fer públic ahir a través del Butlletí Oficial de l'Estat, BOE, l'obertura de la licitació de les obres d'ordenament i adequació del passeig marítim de Cunit, que feia un any que estava aturat a Madrid pendent de l'inici dels tràmits. L'actuació, una de les reivindicacions del municipi costaner, permetrà dignificar la façana marítima del municipi i unificar-ne la fesomia. Fa uns 30 anys es va executar una part del tram, però no es va completar l'actuació. El projecte que ha sortit ara a licitació i que té obert el termini per presentar ofertes fins al 5 de desembre, no només remodela i adequa el tram que es va fer sinó que s'actua a la zona que quedava pendent.

Segons va informar ahir el Ministeri de Medi Ambient, l'obra, amb un cost de 6.196.537 euros i un termini d'execució d'un any i dos mesos, es farà en diversos trams, el de la riera de la Font –on s'actuarà per encaixonar la riera i on es crearà un carril bici i un passeig per a vianants– i el tram que hi ha davant del càmping Mar de Cunit –on s'adequarà l'espai en dues altures i es connectarà amb rampes–. L'actuació del ministeri preveu també la remodelació de la zona nord i el torrent d'en Pere.

El projecte inclou una expropiació de terrenys per fer el passeig, la creació d'un carril bici i un espai per a vianants, com a l'altra zona, i la regeneració de les dunes de sorra. En el límit de Cubelles se salvarà la riera mitjançant una caixa de formigó prefabricada. El projecte de remodelació de la façana marítima de Cunit inclou la creació de glorietes, mobiliari urbà i els accessos a la platja.

L'obra, que pagarà integrament el govern de l'Estat, es podria executar a partir de l'any que ve. L'anunci fet al BOE preveu l'obertura de pliques el 16 de febrer de l'any que ve per triar l'empresa que farà l'actuació.

LA FRASE

És una obra del tot necessària pel municipi que pot ser un revulsiu econòmic
Montserrat Carreras
Alcaldessa de Cunit (CiU)

LES XIFRES

14 mesos
És el temps que es preveu per executar l'actuació. Encara no se sap quan començaran les obres.
6,1
milions d'euros
invertirà el Ministeri de Medi Ambient a Cunit en l'execució del nou passeig marítim.

Permetrà l'impuls econòmic

L'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras (CiU), va celebrar ahir la publicació del projecte i va apuntar que ara fa un parell de setmanes el govern local es va entrevistar amb responsables de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar i aquests li van transmetre que el projecte estava a punt de licitar-se. Carreras, que va recordar ahir que el projecte estava pendent des de feia un any, considera que aquesta obra és prioritària i que pot ser un revulsiu econòmic pel municipi, ja que dignificarà un dels atractius que té Cunit. L'alcaldessa confia que l'obra comenci al més aviat possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.