Medi ambient

medi ambient

La Molina aposta per la biomassa i estalviarà 150.000 euros cada any

La caldera funcionarà amb la fusta de les neteges forestals de les més de 800 hectàrees de l'estació

També ha renovat els canons de neu artificial

L'estació d'esquí alpí de La Molina, al municipi d'Alp, estalviarà 150.000 euros anuals gràcies al nou centre de biomassa que posarà en funcionament i a la renovació de 90 canons d'innivació. Aquesta nova caldera de biomassa, que entrarà en servei el mes de desembre vinent, s'alimentarà de residus forestals generats a les més de 800 hectàrees de boscos que té l'estació i representarà un estalvi anual de 60.000 euros en consum d'energia per a la calefacció. En concret, servirà per a la calefacció de la zona d'oficines, del restaurant El Bosc, de l'edifici de serveis i de la zona d'Alp 2500. El nou centre està ubicat a la zona del telecabina, al costat de l'edifici d'El Bosc.

La Molina també ha renovat el sistema d'innivació amb 90 canons nous d'última tecnologia que milloren el rendiment de la instal·lació i suposen un important estalvi en els costos a l'hora de produir neu. Els nous canons han comportat una inversió de 400.000 euros i suposen un estalvi energètic de 70.000 euros anuals.

I, finalment, els tècnics de l'estació han instal·lat un sistema de regulació de la calefacció en les casetes de tots els remuntadors, entre altres mesures d'aprofitament energètic com ara la disminució de la velocitat dels remuntadors quan el sistema detecti que no porten càrrega de clients, la retirada d'una de les pilones d'Alp 2500 i el muntatge de 650 metres lineals de paravents per a la innivació de pistes difícils.

LA XIFRA

686.000
euros
ha invertit La Molina en totes aquestes mesures ambientals per a l'estalvi energètic.

LA DATA

1985
La Molina
va començar a instal·lar canons de neu artificial, i va ser pionera a l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.