Infraestructures

Segrià

L'aeroport de Lleida podria perdre vols russos, tot i l'acord amb el govern

Dos operadors amb els quals la Generalitat havia signat contractes aterraran al Prat

El retard de la duana i la poca demanda fan variar l'aposta dels promotors

Continua la mala ratxa per als aeroports regionals del país i ara perillen els dos operadors turístics russos que aquest hivern havien de portar a Lleida-Alguaire uns 6.500 esquiadors al Pirineu. La Generalitat va anunciar a l'estiu un acord amb els majoristes Pegas Touristik i Ascent Travel per utilitzar Alguaire, però quan falta menys d'un mes perquè comenci la campanya d'esquí, cap de les dues empreses ha programat vols o vacances al Pirineu aterrant a Lleida. Encara més, els turistes russos arribaran, però per Barcelona.

Dos factors han fet variar l'estratègia comercial dels operadors russos: d'una banda, l'escassa demanda rebuda i, de l'altra, el retard en l'autorització dels vols de fora de l'espai Schengen. Aquest últim aspecte està gairebé resolt, ja que només queda signar l'ordre ministerial i la seva publicació en el BOE.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat i la Delegació del Govern a Lleida, s'intenta mantenir l'optimisme i la seguretat sobre el futur de l'aeroport d'Alguaire i, segons aquests organismes, no es descarta que, un cop oficialitzada la duana, els operadors modifiquin rutes i optin per Alguaire en lloc del Prat.

Portaveus de Territori van explicar que els convenis són vigents i inclouen facilitats, com ara descomptes en taxes, per utilitzar l'aeroport de Lleida-Alguaire, però que la demanda marcarà el futur d'aquestes operacions i que la crisi no hi ajuda. El desconeixement sobre Alguaire també hauria influït en unes companyies que ja tenen el Prat entre les seves rutes habituals.

Tot i això, a partir del 19 de desembre començarà a operar Neilson, majorista turístic de la Gran Bretanya que treballa amb la companyia aèria Thomas Cook. Aquests duran al Pirineu, via Alguaire, 16.500 esquiadors, fet que suposarà un flux a l'aeroport d'unes 33.000 persones. Igualment, per ara també es manté la ruta Lleida-Palma d'Air Nostrum.

El conseller Lluís Recoder va voler treure importància a aquest revés i va assegurar: “Segur que hi haurà ensurts, però la base de la recuperació d'Alguaire està garantida”, i ho va argumentar amb els acords vigents i d'altres que tenen “en cartera”. El delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, va afegir que apunten cap als mercats britànics i altres països de l'est d'Europa. Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la Diputació, Joan Reñé, van reclamar que es continuï negociant amb els operadors russos i que s'iniciï de seguida la línia de negoci de transport de mercaderies.

LA XIFRA

1,5
milions d'euros
ha costat l'ampliació i reforma de la terminal per poder rebre vols de fora de l'espai Schengen.

LA FRASE

Segur que hi haurà ensurts, però la base de la recuperació d'Alguaire està garantida
Lluís Recoder
Conseller de Territori

Turistes a Andorra per la poca oferta lleidatana

La gran majoria d'esquiadors britànics que arribaran aquest hivern a l'aeroport de Lleida-Alguaire tenen com a destinació les pistes d'esquí andorranes i l'atractiu comercial del país veí. Dels 16.500 visitants britànics, només uns 70 a la setmana tindran plaça al Pirineu lleidatà, i més concretament, a Vaquèira-Beret (Val d'Aran).

És a dir, que la terminal lleidatana serà aquest hivern l'aeroport d'Andorra. El sector turístic de Lleida i Catalunya, i sobretot el de l'esquí, no ha apostat o no ha sabut comercialitzar els seus atractius i paquets de vacances, atès que les ofertes de l'operador britànic i dels dos russos contractats pel govern només ofereixen Andorra i, en algun cas, l'Aran. La resta ni hi apareix. El sector de l'hostaleria reconeix aquesta mancança i des de fa mesos reclama més suport del govern en promoció exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.