Infraestructures

La planta de Cubelles ja fa un any i mig que està sense funcionar

La central tèrmica de Cubelles “està des del 10 d'agost del 2010 sense fumejar i ara només funciona amb el sistema de reserva”, segons va confirmar ahir l'alcaldessa Mònica Miquel (ICV-EUiA). La central, una de les dues que queda a Catalunya amb aquesta sistema, es prepara per reconvertir-se en una central de cicle combinat i ja té el vistiplau mediambiental per iniciar el projecte.

Tot i que fa setmanes l'Ajuntament de Cunit, la localitat del costat, va aprovar una moció d'ICV perquè la central tanqui “pels efectes nocius que provoca”, el govern de Cubelles (ICV-EUiA, UCRCat i PP) no es vol manifestar ni a favor ni en contra, perquè no hi ha acord entre els socis. De moment, l'alcaldessa explica que el nou govern té una reunió amb la direcció de la tèrmica el dia 18 de gener per conèixer el futur de la central de part dels seus responsables i demanar que es vinculi al futur de l'empresa el nou cicle formatiu de grau superior d'energies renovables que s'ha concedit al municipi. “Fa massa anys que el municipi ha hagut de patir els efectes del fum de la tèrmica”, deia Miquel ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.