Urbanisme

municipal

serveis

Malgrat vol comprar can Palomo i fer-hi equipaments

L'Ajuntament té previst tancar a l'octubre l'adquisició de la cèntrica finca de 3.800 m² que dóna a quatre carrers

La Diputació subvenciona l'adquisició amb una partida de 805.000 euros

L'Ajuntament de Malgrat està a punt de culminar el procés de compra de la coneguda i cèntrica finca de can Palomo, un espai de 3.800 m² que dóna al carrer Joan Maragall, les avingudes Verge de Montserrat i Bon Pastor, i el carrer Pintor Fortuny.

L'alcalde, Joan Mercader (PSC), va confirmar ahir que la Diputació ha atorgat una partida de 805.000 euros en el marc de les subvencions de les meses de concertació del període 2016-2019 de la Xarxa de Governs Locals per finançar el projecte. “Parlem de l'adquisició i rehabilitació d'una finca que té un preu que s'acosta al milió d'euros i per la qual hem estat negociant des de principi d'any”, recorda Mercader, que hi afegeix que la voluntat de les dues parts és tenir tancat l'acord com a màxim al mes d'octubre.

Prèviament s'haurà d'aprovar un canvi dels usos de can Palomo, per poder destinar l'espai a equipaments. L'alcalde avança que ja s'ha pensat a què es dedicaran els dos edificis de la finca. “El més antic es vol adequar com a espai museístic per mostrar el fons de l'explorador Fèlix Cardona i, a l'altre immoble, hi aniria l'oficina de turisme”, comenta Mercader. Pel que fa a la resta dels terrenys, l'alcalde recupera la idea de traslladar-hi l'Ajuntament, una proposta que ja s'havia plantejat durant el mandat anterior i que no va prosperar. “L'edifici actual del consistori és petit i necessitem unes instal·lacions més grans, però parlem en tot cas d'un projecte a mitjà termini”, explica.

Un procés conegut

Joan Mercader destaca la importància de disposar de més del 80% dels diners per a la compra de can Palomo, provinents d'una altra administració. “Això permet al consistori aportar una quantitat menor.” D'altra banda, l'alcalde destaca la col·laboració i la discreció dels diferents grups municipals en tot el procés de negociació. “En especial a ERC, que ens va posar en contacte amb els propietaris per poder començar a parlar-hi”, assenyala.

De manera paral·lela a l'anunci fet des del consistori, la CUP va emetre ahir un comunicat en relació amb la compra de can Palomo, coincidint amb la confirmació dels diners atorgats per la Diputació. En el text la formació posa sobre la taula la demanda que l'espai i els jardins “sigui d'ús públic”. “Obviem oficines de gestió tributària i seus de l'Ajuntament. Anem a espais col·lectius, espais socials, d'intercanvi, de persones, de convivència i coneixement, un focus cultural i històric que tothom se senti seu, perquè ho serà”, recull el text. La CUP també precisa pel que fa a la confidencialitat del projecte: “No admetem que els afers públics hagin de ser confidencials quan veten qualsevol col·laboració ciutadana o opinió pública prèvia en relació amb assumptes que considerem prou rellevants.” “No es pot amagar una activitat que ha de ser exemple de transparència; l'activitat és pública i els diners amb els quals s'exerceix són de totes”, assenyala el comunicat.

LA FRASE

L'edifici més antic seria un espai per al fons de Fèlix Cardona i, a l'altre, hi aniria l'oficina de turisme
Joan Mercader (PSC)
ALCALDE DE MALGRAT DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia