Urbanisme

Tossa invertirà 200.000 euros en un nou ajuntament

Encara no hi ha data, però la intenció és traslladar a La Nau tots els serveis que hi ha a l'edifici del nucli antic

Abans d'acabar l'any s'han d'invertir 200.000 euros més per a projectes

L'Ajuntament de Tossa té previst invertir 200.000 euros en el pròxim pressupost per al canvi de lloc de l'edifici consistorial, que ara està situat al carrer de l'Església, en ple nucli antic. Actualment, les dependències de l'Ajuntament estan distribuïdes en tres llocs: l'edifici del carrer de l'Església, on hi ha la sala de plens, secretaria, intervenció, tresoreria, alcaldia, recursos humans i informàtica; l'edifici de La Nau, a l'entrada del poble, on hi ha Urbanisme i Medi Ambient i serveis tècnics, i un espai de lloguer on hi ha Benestar Social. Tot i que la decisió és clara, segons Saladich encara no hi ha data, ja que requereix una inversió elevada, que es farà en plans plurianuals, i significa, entre altres coses, aixecar una planta nova a l'edifici de La Nau, que a més compleix la normativa europea de supressió de barreres arquitectòniques, cosa que l'ajuntament actual no compleix.

Durant el 2016, segons va explicar Saladich, ja hi havia pressupostada una inversió de 200.000 euros “per fer projectes i iniciar el concurs”, que s'ha d'executar abans que acabi l'any, segons va explicar l'alcaldessa. La idea de concentrar gairebé tots els serveis en un sol edifici és no només per efectivitat sinó per estalvi, ja que permetria desfer-se d'un espai de lloguer.

L'antiga caserna

Una de les idees per a l'edifici actual del nucli antic és que sigui la seu de Benestar Social, atès que ara està ocupant un local de lloguer. De fet, Benestar Social s'hauria d'haver traslladat a un espai que va cedir la Guàrdia Civil a l'antiga caserna, però el trasllat (el conveni es va signar el 2013) no s'ha fet mai efectiu. Una de les raons és la falta d'accessibilitat, i l'Ajuntament ha demanat a la Guàrdia Civil que faci un canvi de l'espai que els cedia, de manera que, dins el mateix edifici, l'Ajuntament es quedi l'espai que és més a nivell de carrer. “Ja vam demanar el canvi, seria la solució ideal per a les dues parts”, va explicar l'alcaldessa.

LA DATA

2013
És l'any
que es va signar el conveni amb la Guàrdia Civil per cedir una part de l'antiga caserna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia