Urbanisme

El futur del jardí de la Fundació Emma de Sant Joan de les Abadesses

El grup municipal d'ERC, a l'oposició, no vol que desaparegui per situar-hi una parada de bus

Recorda que hi ha arbres catalogats de més de 80 anys

El grup municipal d'ERC, a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, ha demanat per escrit a l'equip de govern que reconsideri la ubicació definitiva de la parada d'autocars a prop de la Fundació Emma i que garanteixi així el futur del jardí d'aquest equipament geriàtric. “Cal un projecte que asseguri la potenciació d'aquest espai d'oci i la preservació del patrimoni natural que representa”, ha remarcat el portaveu d'ERC, Sergi Albrich.

Ell mateix ha recordat que en aquest espai verd hi ha arbres amb més de vuitanta anys d'història, catalogats com a arbres singulars a l'arborètum elaborat pel mateix Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

El patronat de la Fundació Emma ha aprovat el pressupost del 2017 que preveu el pla d'inversions a executar, on s'inclou la construcció de les futures terrasses de l'equipament i, per tant, la ubicació definitiva de la parada d'autocars en sentit Ripoll i l'eliminació del jardí i espai d'oci dels residents de la residència geriàtrica.

Aquestes obres tenen un cost previst d'uns 100.000 euros, dels quals la Fundació Emma haurà d'assumir un 65%. És a dir, aproximadament uns 65.000 euros.

Albrich ha detallat que la ubicació de la parada d'autocars al jardí implicarà per als residents més soroll i més inhalació de fums i pol·lució. “Aquest fet es veurà agreujat amb la possible afectació dels arbres que actualment hi ha a l'espai”, ha insistit. A més, hi ha afegit: “L'obra en qüestió tindrà un cost de 100.000 euros. Amb aquests diners es poden prioritzar altres actuacions reivindicades des de fa temps.”

LA XIFRA

80
anys
és l'edat dels arbres més antics del jardí de la Fundació Emma, que estan catalogats.

LA FRASE

No es pot aprofitar la construcció de les terrasses per eliminar el jardí i que passi a ser passeig públic
Sergi Albrich
Portaveu d'ERC a l'Ajuntament de sant Joan de les Abadesses


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia