Urbanisme

municipal

mobilitat

Tiana delimita espais per deixar els nens a l'escola

La nova zona Kiss & Ride permet aturar el cotxe a tocar del col·legi Lola Anglada a l'hora d'entrar

La resta del dia s'hi pot aparcar amb normalitat

Tiana assaja una nova fórmula per evitar embussos i racionalitzar el trànsit a l'entorn de l'escola Lola Anglada a les hores d'entrada dels alumnes. L'Ajuntament ha senyalitzat sis places d'aparcament en semibateria al carrer Castellar, a tocar de l'escola, amb els distintiu de Kiss & Ride. Es tracta d'espais on els pares o acompanyants dels alumnes que es desplacen fins al centre en cotxe es podran aturar un moment perquè els infants baixin del vehicle i entrin a l'escola. La zona Kiss & Ride funcionarà durant tots els dies lectius d'un quart de nou a un quart de deu del matí i de dos quarts de tres a dos quarts de quatre de la tarda. La resta de la jornada, els caps de setmana i en períodes de vacances escolars, els espais senyalitzats es podran fer servir com a places d'aparcament sense cap limitació horària.

La prova pilot s'ha engegat aquesta setmana coincidint amb la represa del curs escolar. El cap de la policia local de Tiana, Tomàs Cabrejas, assegura que els dos primers dies de funcionament el nou sistema ha tingut molt bona acollida. “Hi ha hagut molta rotació de vehicles”, explica Cabrejas, que precisa que els agents del dispositiu habitual de protecció escolar són els encarregats de controlar l'ús que es fa d'aquestes places. “Han hagut d'advertir molt poca gent”, manté el cap policial, que destaca que els nous aparcaments en semibateria serveixen també per reduir l'amplada del vial i que això té un efecte racionalitzador del trànsit que fa incrementar la seguretat.

Si la resposta és positiva, s'aplicarà també a l'entorn de l'altra escola de primària del poble al llarg d'aquest any, com preveu l'estudi de mobilitat fet recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia