Urbanisme

municipal

urbanisme

Sant Bartomeu del Grau remodela la plaça major

L'Ajuntament vol treure trànsit de la plaça del Dr. Antoni Griera i fer-hi millores

Des d'ahir, els veïns de Sant Bartomeu del Grau no poden aparcar a la plaça major –oficialment coneguda com a plaça del Dr. Antoni Griera– a causa de les obres de remodelació que s'hi faran durant les pròximes setmanes i que serviran per canviar l'aspecte del centre neuràlgic del poble. “Tot i que és on es fan més actes, la gent ara la fa servir de giratori i la volem convertir en una plaça de veritat”, explica l'alcalde, Emili Benito.

Amb l'objectiu de treure una part del trànsit de vehicles que hi ha i prioritzar els vianants, els cotxes només podran circular, en els dos sentits, per una banda de la plaça. Al mig hi haurà una zona més dura per fer-hi mercat i les voreres es refaran amb material rústic. També està previst plantar-hi tota una filera d'arbres de fulla caduca (castanyers o til·lers) i col·locar-hi una font, amb la qual cosa s'aconseguirà “una millora molt important”. Les obres, que van començar la setmana passada amb els primers treballs topogràfics, duraran tres mesos i aniran a càrrec de l'empresa Grup Castellot de Manlleu. El cost de la remodelació, finançada al 100% per la Diputació de Barcelona, és de 178.000 euros.

Un cop s'hagi acabat la reforma de la plaça del Dr. Antoni Griera, començarà la remodelació del carrer Vell, prevista per a mitjan maig. Segons l'alcalde, en aquest moment s'està acabant de redactar el projecte de l'obra, que haurà de passar pel ple i tindrà un cost aproximat de mig milió d'euros. L'Ajuntament també està arranjant el voltant de l'Església.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia