L'Ajuntament de Calp comença l'elaboració d'un nou pla general d'ordenació urbana

La junta de govern de l'Ajuntament de Calp ha acordat per unanimitat informar favorablement sobre la proposta d'iniciar els tràmits per a elaborar un nou pla general d'ordenació urbana. Es tracta de començar els treballs preliminars i el debat públic que origine un nou planejament urbà, ja que l'actual va ser aprovat ara fa vint anys i es troba totalment esgotat, segons l'opinió dels especialistes en la matèria.

Es tracta d'un document estratègic de gran importància perquè condiciona el model de creixement urbà de la vila i realitza una forta influència intergeneracional a causa del període de temps que abraça. La redacció del nou pla general es dura a terme sobre la base de la participació i el debat ciutadans i sota els procediments que marca l'Agenda Local 21.

La redacció d'aquest document tindrà incidència sobre la delimitació de costes i hi ha confiança en què la creació creada per aquesta causa se solucione amb l'esmentat pla perquè deixarà a les clares la mala fe que alguns sectors han creat sobre els propietaris afectats per aquesta nova aplicació legal sobre costes.

Respecte de la suspensió de llicències d'obra, l'alcalde de la vila, Ximo Tur, ha manifestat que «si han de suspendre's, se suspendran, sempre que la planificació prevista no s'avinga amb el que s'havia planificat fins ara». Per a Tur, la redacció d'un nou pla general obri la possibilitat de reflexionar sobre el model econòmic que sustenta el poble i mostra les alternatives que permetran disposar de major estabilitat i benestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.