Urbanisme

Territori

El Tribunal Superior anul·la el pla director urbanístic del Centre Direccional

Via Verda vol que es reobri el diàleg i que la Generalitat en faci un de nou amb el consistori, entitats i ciutadans

La sentència veu mancances en mobilitat

El projecte del Centre Direccional de Cerdanyola torna a estar en el punt de mira. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat la nul·litat del pla director urbanístic del Centre Direccional i ha estimat així el recurs contenciós administratiu interposat l'any 2014 per l'Associació Via Verda. “Estem satisfets per la sentència favorable perquè pot permetre que es torni a parlar amb la Generalitat i Incasòl i que es faci un nou pla parlant amb l'Ajuntament, entitats i ciutadania”, deia ahir el president de l'associació ecologista, Àngel Gastón. La Generalitat, però, té 30 dies per presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem contra una sentència que estima que el pla té mancances en l'àmbit de la mobilitat. L'advocat de l'entitat, Íñigo Enterría, assegurava ahir que la decisió judicial evidencia que el planejament “no respon a les necessitats de sòl d'habitatge, comercial i empresarial” de Cerdanyola. En el pla, a més d'incloure el Parc de l'Alba i una zona industrial, es preveu aixecar uns 4.500 habitatges i un centre comercial que pot ocupar un màxim de 217.000 metres quadrats. A l'espai afectat, hi ha diferents abocadors– tot i que el que més preocupa és el de Can Planas– i el projecte inclou la construcció del túnel viari d'Horta. Segons Gastón, el nou pla hauria de recollir canvis com ara descontaminar l'abocador, desprogramar el túnel, situar els habitatges més a prop del nucli urbà, fer un preparc de Collserola i modificar la zona de sòl comercial.

El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Iván González, assenyalava ahir a les agències que després de la sentència “estudiaran possibles vies”. “Els partits del consistori podem no tenir consens per al Centre Direccional, però sí que tenim majories sobre què no volem i això es basa a reduir el nombre d'habitatges o la parcel·la comercial”.

Fonts del Departament de Territori asseguraven ahir que el gabinet jurídic estudia dues sentències de gran complexitat amb data de setze de febrer relacionades amb el pla director. Recordaven que son dins del període per presentar-hi recurs.

LA FRASE

El pla no respon a les necessitats de sòl d'habitatge, comercial i empresarial de Cerdanyola
Íñigo Enterría
advocat de l'entitat ecologista

LA XIFRA

4.500
nous habitatges
inclou un pla que també destina un espai a una gran zona comercial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia