Urbanisme

Els treballs d'atermenament d'Empuriabrava, adjudicats

També ho estan els de Santa Margarita, de Roses, que permetran resoldre l'aplicació de la llei de costes del 2013, que deixarà definitivament fora de l'espai públic piscines, habitatges i amarradors

La direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar va formalitzar l'adjudicació del contracte d'obres d'atermenament de les urbanitzacions de Santa Margarita, a Roses, i Empuriabrava el dia 4 d'aquest mes, de manera que les feines ja podrien iniciar-se immediatament. El procés d'adjudicació dels treballs d'assistència tècnica es va iniciar a finals de l'any passat i es va tancar el 22 de març, quan es van adjudicar els treballs a l'empresa Ingeniería Digital y Medio Ambiente SL (Idyma), per 170.610 euros, impostos inclosos, una xifra sensiblement inferior als 348.427 euros de la partida de la licitació. L'atermenament serà un fet, doncs, d'aquí a pocs mesos; es tancarà una problemàtica que ha angoixat durant anys molts propietaris que es van trobar, en el cas d'Empuriabrava, que Costes els deixava les seves finques en la franja maritimoterrestre, en delimitar una franja de sis metres al llarg dels canals que afectava piscines, amarradors i habitatges. Aquesta aplicació estricta de la llei hauria comportat enderrocs i pèrdues per a molts dels 4.500 propietaris de la marina d'Empuriabrava, una situació molt semblant a la que afectava la marina de Santa Margarita, de Roses. L'any 2013 es va aprovar una nova llei de costes que deixava fora de la franja de domini públic aquestes marines i garantia, per tant, la integritat de les finques. Des de llavors, ha estat una reclamació intensa, tant de l'ajuntament de Castelló d'Empúries com del de Roses, perquè s'agilitessin aquestes delimitacions. El procés d'atermenament es va iniciar a finals del 2015, quan l'Estat va comunicar als representants locals de Costes que comencessin a efectuar els primers treballs per arribar al punt actual. Ara ja només cal l'execució de les feines i l'establiment dels nous límits que deixen fora de tot dubte la línia que divideix el que és privat del que és públic. El termini per executar els treballs és per contracte de dos anys des de l'inici.

LA XIFRA

170.610
euros.
Aquesta és la quantitat que costaran les obres d'atermenament de Santa Margarita i Empuriabrava


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia