La fiscalia envia al jutge Garzón una altra denúncia contra l'exalcalde de Llavaneres

Víctor Ros (PP) hauria beneficiat presumptament uns cosins seus en una operació urbanística

Segons la denúncia de SOS Llavaneres, els cosins de Ros tenien tres parcel·les al sector Riera de Sant Andreu, dues de les quals eren rústiques. Tot i això, van aconseguir tancar un acord amb una societat perquè pagués 3,6 milions d'euros per aquell sòl, de 39.000 m², i una quantitat variable, en funció d'algunes clàusules addicionals. Entre aquestes, hi havia la possibilitat de multiplicar per 1.081 euros cada metre quadrat de sòl edificable.

L'operació es va tancar l'agost del 2005 i vuit mesos després, l'Ajuntament, va aprovar inicialment el nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). SOS Llavaneres sosté que, entre altres modificacions, es feien urbanitzables els terrenys dels parents de l'exalcalde i s'augmentava l'edificabilitat de tot el sector, que passava de 56 a 623 habitatges. Un any més tard, i durant l'últim ple del mandat, el govern municipal va aprovar provisionalment el pla urbanístic amb canvis nous. Amb l'objectiu de preservar un turó, el consistori va traslladar l'edificabilitat prevista en aquests terrenys de Riera de Sant Andreu. Així, es tornava a augmentar l'edificabilitat i ja s'hi podien fer 803 pisos.

Després d'examinar la denúncia, el fiscal responsable de delictes urbanístics i el fiscal anticorrupció han trobat indicis que permetrien relacionar-ho amb el cas Pretòria. Aquesta és la cinquena denúncia que SOS Llavaneres presenta contra l'anterior govern municipal del PP i el PSC, per presumptes casos de corrupció urbanística. Però segons va anunciar ahir el cap del grup, Josep Ruiz, s'està estudiant la possibilitat de presentar-ne una més. Aquest cop qui en podria sortir malparat és l'exregidor de Mataró, i també imputat pel cas Pretòria, Genís Carbó, per la compra, per sota del preu de mercat, de dos pisos i tres places de pàrquing a Llavaneres, a una empresa amb el mateix domicili social i el mateix administrador que la societat Cortijosa SA, beneficiària del conveni de La Bodega, que també investiga Baltasar Garzón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.