Urbanisme

Reforma a la plaça Països Catalans de Sant Dalmai

El projecte, ja aprovat, preveu una inversió de gairebé 100.000 euros

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ha aprovat el projecte per reformar la plaça Països Catalans de Sant Dalmai i els vials adjacents, que té un cost de 99.945,46 euros (IVA inclòs). La majoria d’actuacions previstes al project es concentren a la plaça dels Països Catalans i a l’Avinguda de Sant Dalmai, però també es preveu alguna actuació al carrer Sant Llop, bàsicament de senyalització. Segons s’exposa a la memòria del projecte, les actuacions previstes a la plaça dels Països Catalans tenen com a finalitat restringir la circulació a un únic sentit de circulació i augmentar el nombre de places d’aparcament existents. Entre altres treballs, caldrà Enderrocar vorada, desmuntar la tanca de fusta que voreja la plaça (on hi ha jocs per a la mainada al centre) i treure també un reductor de velocitat. Pel que fa a la tanca, una part es reciclarà i es recol·locarà. També es preveu el desmuntatge de quatre faroles que es substituiran per set nous punts de llum tipus led, així com el trasllat dels quatre contenidors d’escombraries que hi ha a la plaça.

Nous aparcaments

D’altra banda, també es farà una redistribució dels aparcaments, i es preveu que se’n creïn de nous, en bateria, en dues zones noves que es faran a la plaça, guanyant terreny al centre d’aquest espai. A la plaça Sant Dalmai, d’altra banda, s’hi faran aparcaments d’horari d’estacionament limitat. El projecte s’ha redactat en el marc dels acords entre el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, i el regidor d’Urbanisme, Quim Vivas, confia que es pugui treure a licitació abans d’acabar l’any, un cop ja s’ha acabat el període d’exposició al públic.

Reunió a Salitja

D’altra banda, Vivas va avançar ahir que el dia 24 d’aquest mes es farà la reunió participativa a Salitja per començar a parlar de com es reformarà la plaça. En la reunió, convocada a les vuit del vespre a la rectoria, hi haurà també l’alcaldessa, Cristina Mundet; l’arquitecte municipal, i els regidors Vivas i Rosa Güell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia