Urbanisme

Territori posa a subhasta l’obra de l’estació de bus a la Bisbal, amb vista a 2019

Preveuen que els treballs, amb un pressupost d’1 milió d’euros, s’adjudiquin per ser iniciats a la tardor

El nou equipament ja estaria en servei a l’estiu del’any vinent

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a subhasta el contracte per executar les obres de la futura estació d’autobusos de la Bisbal, amb un pressupost d’1 milió d’euros. La instal·lació se situarà a la carretera GI-664, a l’altura del carrer del Doctor Robert i molt a prop del CAP del carrer de Marquès de Cruïlles. Es preveu que els treballs quedin adjudicats aquest estiu i que la seva execució es pugui iniciar a la tardor, amb un termini d’execució d’uns sis mesos.

El solar objecte de la transformació està situat a l’inici de la carretera de Cruïlles, al punt on acaba actualment el sòl urbà. La superfície de l’actuació és d’aproximadament 3.000 metres quadrats, corresponents a l’espai de la nova estació i als accessos, que es configuren amb l’obertura de dos nous carrers que entroncaran amb la carretera per a l’accés i sortida segregats dels busos.

La nova infraestructura constarà d’una gran marquesina que acollirà una petita edificació amb serveis i quatre andanes. A la part exterior s’habilitarà un carril amb aparcament de turismes, a tocar del vial. L’objectiu és dotar aquest municipi d’unes instal·lacions adients per a la parada i estacionament del transport públic col·lectiu per carretera.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha cedit els terrenys per a la futura estació i també serà l’encarregat del seu manteniment un cop finalitzin les obres, mentre que el Departament de Territori i Sostenibilitat executarà i finançarà els treballs i serà el titular d’una infraestructura reivindicada llargament al municipi.

LA XIFRA

1
milió
d’euros és el preu de subhasta màxim de l’obra de l’estació, que es podria adjudicar per un valor inferior.

LA DATA

2019
la tramitació
contempla que l’obra s’iniciï a la tardor i amb un termini de sis mesos perquè funcioni l’any vinent.

Alleugerir el trànsit davant les Voltes

La ubicació prevista per a l’equipament, tot i ser al límit del sòl urbà, dista pocs centenars de metres de l’actual punt de parada dels busos, a la travessera de la C-66 pel mig del nucli urbà davant les icòniques Voltes. L’objectiu és evitar el trànsit dels busos per la carretera vella i desviar-los cap a la ronda (C-66z), a més de desplaçar el trànsit de vehicles d’usuaris cap a una zona amb menys pressió i propera a Cruïlles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia