Urbanisme

Aturat el parc d’autocaravanes de l’estany de Banyoles

L’Ajuntament de Porqueres renuncia a tirar endavant el projecte a curt termini perquè no troba finançament

El parc d’autocaravanes i zona de benvinguda a la vora de l’estany de Banyoles, que l’Ajuntament de Porqueres havia anunciat fa dos anys, haurà d’esperar. El consistori no ha trobat el finançament necessari per tirar endavant el projecte del que seria el primer equipament d’aquest tipus a la comarca, i descarta que pugui ser una realitat a curt termini. L’espai hauria d’estar situat en uns terrenys de propietat municipal que hi ha entre la carretera de circumval·lació, l’antic restaurant La Masia i la finca de Casa Nostra, a l’altura de l’estanyol del Vilar. Estaria equipat amb aigua corrent, punts de llum, electricitat i connexió al clavegueram, dins d’un recinte que serviria de zona de benvinguda als visitants. Per aquest motiu, junt amb l’espai per a les autocaravanes, també hi haurà places d’estacionament de cotxes i autobusos, a més d’un petit edifici pels lavabos i un punt d’informació.

L’alternativa, Banyoles

En l’últim ple municipal de Banyoles, el tema de l’aparcament d’autocaravanes va ser tractat pels regidors. Des de l’equip de govern no es va descartar que la ciutat en condicionés un, però es va recalcar que es volia coordinar la iniciativa amb el municipi veí.

En qualsevol cas, en el nou POUM –aprovat de manera inicial– es dibuixen dues zones on encabir aquell equipament: el parc de la Draga i la banda sud de l’estany, precisament a la vora de l’àrea on Porqueres vol fer-hi el seu. “De totes maneres, no ho preveiem com una prioritat immediata”, ha recalcat el regidor d’Urbanisme, Albert Tubert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.