Urbanisme

Castell-Platja d’Aro permetrà fer algunes obres a l’estiu

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro autoritzarà la continuïtat o execució d’obres de “singularitat” o “urgència” durant els mesos d’estiu, sempre que es facin a més de 50 metres d’hotels, càmpings, habitatges turístics legalitzats o llocs d’atracció turística, com ara el passeig marítim, camins de ronda o els àmbits del nucli antic de Castell d’Aro i s’Agaró Vell.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Montse Rovira, argumenta la mesura per mirar de mitigar l’impacte de la Covid-19 entre el teixit econòmic i residencial –cas d’obres de reforma o construcció d’establiments, o acabament d’habitatges i millores ajornades durant l’estat d’alarma–, però també per compensar els industrials i assalariats que no han pogut treballar aquests mesos. SOM i el regidor no adscrit José Luis Villa hi van donar suport i van agrair haver participat, i JxCat es va abstenir tot demanant control perquè “els treballs no generin molèsties”. Rovira va argumentar que les distàncies s’hauran de complir per obtenir el permís, i recorda que els canvis en l’ordenança de molèsties per sorolls s’han pensat sobretot per habilitar les setmanes de juliol i la primera quinzena de setembre. No es podrà treballar els dies festius ni els caps de setmana, i a l’agost s’enduriran els requisits d’autorització. Malgrat això, per l’edil republicana, la flexibilització de la norma implicarà habilitar tasques i feines menys molestes, “com ara pintura, instal·lació de mobiliari o renovació de finestres i tancaments”. La regidora afegeix que s'estudiaran les sol·licituds de llicències cas per cas, per avaluar la tipologia dels treballs i el possible impacte en l'entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia