Urbanisme

salou

Els ciclistes ja poden resseguir la costa

Completen un carril bici que permet connectar amb la xarxa de Cambrils

L'Hospitalet té previst fer el seu

A la Costa Daurada es comença a afavorir els ciclistes. Un dels passejos més populars a la zona, el que permet resseguir la costa, és des d'ara una activitat també a l'abast dels ciclistes. L'element que ho ha fet en part possible ha estat la finalització d'unes obres a Salou que permeten recórrer tot el passeig marítim sobre dues rodes i enllaçar amb la xarxa per a bicis de la veïna Cambrils.

En total, l'Ajuntament de Salou ha finançat la prolongació del carril de convivència per a vianants i ciclistes al llarg de 600 metres més. Amb aquesta operació, els ciclistes ja podran circular també per la banda de ponent del passeig marítim (conegut amb el nom de passeig Miramar) i connectar amb la xarxa de carrils bici que van resseguint la costa a partir de Vilafortuny, a Cambrils. En total, la costa salouenca completa tres quilòmetres de xarxa viària apta per a ciclistes. Fins ara, aquest carril pel qual poden circular tant vianants com bicicletes quedava estroncat en arribar al club nàutic, cosa que impedia que el traçat tingués continuïtat amb Cambrils.

Amb aquesta ampliació de la xarxa per a ciclistes, ja és possible circular sobre dues rodes des de l'inici de la platja de Llevant de Salou fins a gairebé el final del terme municipal cambrilenc, amb l'única excepció del pont sobre la riera d'Alforja, a Cambrils, que la direcció general de Costes encara ha d'executar.

Tot i que no tenen una xarxa específica per a bicicletes, el recorregut pot continuar també per tot el terme de Mont-roig del Camp, on es permet la circulació de ciclistes per tota la línia de costa compartint l'espai amb els vianants. On sí que ja s'acaba la xarxa és a l'Hospitalet de l'Infant, on l'Ajuntament, però, ja té sobre la taula la creació d'un carril bici en tot el frontal marítim, tot i que el seu desenvolupament anirà lligat a l'aprovació del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM).

Campanya informativa

El nou tram del carril de convivència a Salou, que ha costat més de 120.000 euros, té una amplada de dos metres i mig. Els vianants, per la seva banda, tenen ara l'ús exclusiu de la resta del passeig marítim. El consistori ha aprofitat l'obertura del nou tram per dur a terme una campanya informativa sobre l'ús cívic de la bicicleta.

LA XIFRA

600
metres
són els que Salou ha afegit al seu carril de convivència al passeig marítim per connectar amb Cambrils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia