Urbanisme

Girona preveu reobrir a la tardor l’aparcament de la rotonda de prop de l’Auditori

L’equip de govern assegura haver trobat documentació que prova que el solar és de l’Ajuntament i no pas del particular que va fer-lo tancar fa dos anys

L’Ajuntament de Girona té previst tornar a habilitar de cara a la tardor com a aparcament públic el solar que hi ha a tocar de la rotonda prop de l’Auditori i el pont de Fontajau. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Lluís Martí, assegura que han trobat documentació que prova que aquest solar, també conegut com a Triangle del Ter, és de propietat municipal i no pas del particular que va fer-lo tancar fa dos anys. És per això que ja ha fet passos per incorporar-lo a l’inventari municipal i es treballa per poder tornar a fer-lo servir com a pàrquing públic de cara a la tardor.

Els precedents

Martí recorda que l’estiu del 2019 la família que es considerava propietària de la finca va tancar-la perquè l’Ajuntament no pogués continuar-ne fent ús –habitualment com a aparcament públic de més de 100 places, però per Fires també havia servit per situar-hi el circ–. “Consideraven que l”Ajuntament els l’havia d’expropiar i van emprendre, d’una banda, una reclamació per l’ús que n’havia fet l’Ajuntament aquells anys i, d’una altra, una demanda d’expropiació forçosa”, explica el regidor. Va ser arran d’aquests procediments que el consistori va obrir “un expedient d’investigació per analitzar la titularitat de la finca” contractant un expert per de “bussejar en documents antics, com ara cadastres, documents sobre límits de parts segregades, etc. i seguir les titularitats al llargs dels anys”. I la conclusió, segons Martí, ha estat que, tot i que la família en qüestió ha estat i és propietària de diferents finques a la zona, aquest terreny en concret és de titularitat municipal almenys des de fa més de 100 anys.

El consistori ja ha comunicat al jurat que porta la petició d’expropiació forçosa que es tracta d’un terreny municipal i confia recuperar-ne aviat la possessió. Paral·lelament s’ha obert el procés per tirar enrere l’autorització del consistori pel tancament del solar que es va permetre fa dos anys.

Un cop aquests dos tràmits estiguin complerts, explica el responsable d’Urbanisme, només caldrà una petita actuació per tornar a adequar el solar com a aparcament.

LA FRASE

Ja s’ha comunicat al jurat d’expropiació que la finca en qüestió és de titularitat municipal
Lluís Martí
tinent d’alcalde d’urbanisme

LA DATA

07.2019
És quan
es va tancar, a petició d’un particular que es creia el propietari, l’accés al solar que servia d’aparcament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia