Urbanisme

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola augmenta la superfície de sòl no urbanitzable

La mesura ha estat motivada per la protesta veïnal per l'augment de l'IBI de fa 7 anys

El ple de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha aprovat recentment amb els vots del PP i del PSOE, l'augment de la superfície no urbanitzable d'aquesta població en modificar la catalogació dels sectors 3,4 i 5 de les Normes Subsidiàries. Aquesta mesura suposa la requalificació de sòl urbanitzable en sòl rural des de la zona de la Residència de la 3ª Edat i la Font Santa fins al límit de la zona industrial en els voltants de l'institut Manuel Broseta, tot i que la nova tipificació permetrà la construcció d'habitatges o refugis agrícoles en superfícies d'una hectàrea, d'acord amb la normativa vigent.

La nova classificació afecta una superfície total de 421.231 m2, segons ha manifestat el portaveu de l'equip de govern Ramón Albero. “Aquesta iniciativa representarà una disminució d'ingressos per a l'Ajuntament en concepte d'IBI”, comenta.

La iniciativa arriba després de la petició d'una majoria de propietaris de la zona que van veure incrementada de forma desmesurada la càrrega impositiva de l'IBI des de l'anterior mandat del PP. L'assumpte va arribar als tribunals i encara es troba a l'espera del dictamen definitiu del Tribunal Superior de Justícia.

Davant d'este notable canvi en la planificació del sòl, l'oposició ha mantingut posicions dispars. Així, mentre que el PSOE ha donat suport a la iniciativa, encara que considera que pot minvar la recaptació de l'IBI en la previsió del pressupost de 2011, en canvi, el Bloc opina que no s'ha de penalitzar més els propietaris, però advertix que la nova normativa dotada de més flexibilitat en la tramitació d'expedients deixa la porta oberta a “futurs desficacis urbanístics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.