Urbanisme

Continuen els dubtes a Silla sobre l'enderrocament del motor de la Bega

S'anunciava el passat 22 de novembre que el motor de la Bega corria un perill d'enderrocament, que finalment s'ha perpetrat, com també informàrem el passat dia 16. L'endemà de la notícia publicada a aquest diari digital, el regidor dels Verds, Antonio Navarro, formulava la corresponent denúncia i l'Ajuntament iniciava un expedient, per tal d'aclarir els fets. A continuació s'ha afegit el president del Consell Agrari i de la Sèquia del Xúquer, Josep Alapont, i el president del motor, Paco Garcia Magalló, ha ordenat alçar una acta notarial.

La pregunta, però, és per què no s'actuà molt abans i se solucionà el problema urbanístic que plantejava el fet que el motor en qüestió s'hagués vist engolit en una urbanització, afectant els propietaris del costat en una part de la parcel·la. Sembla que aquests propietaris són els que han decidit prendre's la justícia pel seu conte, ordenant l'enderrocament. En qualsevol cas, el fet és que legalment els motors de Silla són béns d'interès públic, que s'han de protegir, segons un acord plenari en vigor.

L'expectació creada a Silla és considerable, sobre tot perquè hi ha altres motors també en perill (Goçalbet i l'Alter), i edificis a protegir que poden córrer una sort pareguda a la del motor de la Bega. El Consell Agrari, segons el seu president, pensa defensar tant com calga els drets dels llauradors afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.