Urbanisme

Montgat

Projecten fer pisos públics i privats entorn de la B-20

El govern local aprova modificar el planejament del sector proper al parc del Tramvia, on preveu una operació immobiliària a llarg termini

S'hi projecten 130 habitatges, comerços i un equipament

L'Ajuntament de Montgat va fer dijous, en el ple ordinari d'abril, un altre pas per actualitzar els usos i l'aspecte d'alguns terrenys que, juntament amb Tiana, són a l'entorn de l'autopista B-20. Va ser amb l'aprovació provisional d'una modificació puntual del pla general metropolità –elaborat a mitjan anys setanta– corresponent al sector proper al parc del Tramvia, que uneix en una part tots dos municipis. Llavors, el PGM projectava una autopista a cel obert, que feia inviable l'existència d'habitatges al seu entorn. Tot i que finalment la B-20 va travessar les dues localitats de manera subterrània, en aquests terrenys continuava sent impossible construir-hi pisos, equipaments o comerços. A partir d'ara, però, sí que es podrà.

Així, amb un seguit de requalificacions, en territori montgatí es faran 131 pisos, 62 de públics i 69 de privats. La primera gran promoció, de cinc blocs, ocuparà una zona d'horts i cases baixes que hi ha a l'avinguda Sant Jordi. Tres edificis més –dos per a pisos protegits– es dibuixaran a les parcel·les on s'aixeca l'escola d'adults que Montgat i Tiana comparteixen i que el pla preveu traslladar en un equipament que es construirà al limítrof carrer Maresme. A l'avinguda Vilares s'aixecarà l'última promoció, una part de la qual servirà per reallotjar els residents en prop d'una desena de finques que estan situades al Camí Vell de Tiana i que s'hauran d'enderrocar perquè es consideren massa properes a la B-20 i perjudicades acústicament. A banda del nou parc immobiliari, l'operació significa la desafectació immediata de les finques que, situades a la confluència de l'avinguda Jordana, del Camí Vell a Tiana i del carrer Rosella, van quedar afectades fa anys pel pas de l'autopista.

Finalment, el pla preveu espais per instal·lar-hi comerços, per quan el projecte sigui una realitat i hi hagi prou clients. El procés de reparcel·lació i la crisi, però, podrien endarrerir-ho tot fins d'aquí a més d'una dècada. De fet, CiU, a l'oposició, es va abstenir en la votació d'aquest punt en considerar que el pla és “inviable econòmicament” i, per tant, “no veurà mai la llum”. El PP també es va abstenir.

Conveni amb el tennis

Tot i el vot contrari de CiU i l'abstenció del PP, el ple també va aprovar la requalificació del terreny que ocupa des de fa anys el Club de Tennis Turomar, catalogat fins ara com a zona verda, un fet que segons el govern impossibilitava als seus socis fer-hi ampliacions o altres activitats. A partir d'ara, i mitjançant la signatura d'un conveni, la modificació de planejament inclou la requalificació immediata del terreny com a zona d'equipaments. Així, el consistori es queda la propietat del terreny i, a canvi, atorga una concessió de 50 anys al club, com a mostra, segons va dir l'alcalde Ràmia (PSC), que la intenció no és pas fer fora el club, sinó fer que “perduri” la seva activitat.

LA XIFRA

62
pisos protegits
es dibuixen en sòl montgatí, i també 69 de privats. En sòl tianenc se'n faran 175, 82 de públics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.