Urbanisme

Aprovació definitiva d'una requalificació a Banyeres de Mariola

L'anterior qualificació de sòl urbanitzable havia causat gran malestar entre els propietaris pel desmesurat augment de l'IBI

El darrer ple extraordinari de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha aprovat el text refós de la Modificació Puntual núm. 6 de les Normes Subsidiàries, el que suposa la desclassificació de 421.000 m2, de sòl apte per a urbanitzar a sòl no urbanitzable comú.

La mesura suposa el final d'un procés que s'ha dilatat en el temps davant la petició de la gran majoria dels propietaris dels sectors 3,4 i 5 que van demanar una solució al problema de la requalificació dels terrenys per part del Cadastre i que va produir un augment desmesurat de l'IBI, donant pas al corresponent procés judicial.

Segons ha explicat l'equip de Govern municipal, en els 16 mesos transcorreguts s'han realitzat nombrosos tràmits fins que la Comissió Territorial d'Urbanisme, a través de la Direcció Territorial de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge va comunicar el passat el 24 de maig l'aprovació definitiva que resta supeditada a l'aprovació del text refós i la seua oportuna publicació.

Esta modificació de les Normes Subsidiàries, la major des de la seua aprovació en 1997, comporta una ampliació del sòl dotacional públic de 3.645 m2 en la zona contigua a la Residència de la Tercera Edat, una ampliació de les zones verdes i la redelimitació de la Unitat d'Execució XIII de sòl urbà industrial amb increment de vials en 4.846 m2 per a separar este sòl urbà del nou sòl no urbanitzable comú.

Esta reducció del sòl apte per a urbanitzar no posa en perill les expectatives de creixement del municipi, ja que després d'esta modificació hi ha sòl urbà disponible per a una població hipotètica de 16.259 habitants. A més, esta desclassificació, a part de suposar una menor càrrega fiscal per als propietaris d'estos terrenys, suposarà una menor pressió urbanística i una major protecció del paisatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.