Urbanisme

tiana

Una cooperativa inicia les obres per fer 60 pisos públics a la Creu de Terme

Els farà Habitatge Entorn i els propietaris els estrenaran d'aquí a dos anys

Costen 160.000 euros i tenen 2 o 3 habitacions, aparcament i traster

La vila de Tiana disposa, des d'ahir, d'una nova obra per ampliar el seu parc immobiliari. En aquesta ocasió, i per primera vegada al poble, l'impuls de la nova promoció recau en una cooperativa, Habitatge Entorn, promoguda pel sindicat CCOO. En concret, l'entitat construirà 60 pisos públics de règim general –inicialment s'havia pensat fer-los a preu concertat, més car–, situats entre l'avinguda Creu de Terme i els carrers Josep Roselló i Santiago Rusiñol. Els habitatges tenen 2 o 3 dormitoris, i una superfície mitjana de 82 m² útils. Com és habitual a les promocions d'Habitatge Entorn, els immobles inclouen en el preu final una plaça d'aparcament i un traster. En aquest sentit, l'import és el cost real de la promoció, per la qual cosa el preu mitjà previst és de 159.134 euros, prop de 40.000 euros menys que el preu del mòdul oficial vigent.

Els habitatges que des d'ara es comencen a construir han estat compromesos en un 73% a persones d'entre 20 i 35 anys. Tots els adjudicataris –que aporten 800 euros mensuals i que fins al lliurament de les claus, d'aquí a dos anys, hauran de pagar prop de 40.000 euros– són persones empadronades al poble, així com els altres 140 sol·licitants que no van tenir sort en el sorteig realitzat.

De l'oposició al suport

Fa dos anys, en el vistiplau urbanístic al projecte, l'equip de govern (Gent i CiU) va defensar l'operació –que va deixar 1,3 milions d'euros a la caixa municipal per la venda dels terrenys– destacant les “garanties financeres” de la cooperativa. En canvi, els partits de l'oposició –PSC i ERC– van mostrar els seus recels. Ahir, però, la nova alcaldessa tianenca, Ester Pujol (PSC), va mostrar-se disposada a “seguir innovant” en les fórmules de promoció d'habitatge públic a la vila al llarg del mandat, posant l'accent en les que permeten un lloguer assequible per als joves.

LA XIFRA

160.000
euros
costa cada pis. Fins al lliurament de claus, d'aquí a dos anys, se n'hauran d'haver pagat prop de 40.000.

LA XIFRA

1,3
milions
d'euros ha ingressat l'Ajuntament de Tiana per la venda dels terrenys a la societat cooperativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.