Urbanisme

Finalitza el procés de requalificació del sòl urbanitzable a Banyeres

La mesura del Cadastre va originar malestar entre els ciutadans i un gran increment de l'IBI

La Comissió Territorial d'Urbanisme, organisme dependent de la Direcció Territorial de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, ha publicat el 15 de setembre en el BOP d'Alacant l'aprovació definitiva de la modificació puntual nº 6 de les Normes Subsidiàries de Banyeres de Mariola que suposa la desclassificació dels sectors 3, 4 i 5 de sòl urbanitzable a sòl no urbanitzable comú en la zona compresa entre la Font Santa fins al límit amb la zona industrial junt a l'Institut de secundària Manuel Broseta, i també s'amplia la Unitat d'Execució XIII per a incloure un nou vial que separe el sòl urbanitzable del no urbanitzable.

Amb aquesta publicació oficial finalitza el procés iniciat el 5 de febrer del 2010 a petició de la gran majoria de propietaris afectats en desacord per la requalificació realitzada pel Cadastre com a sòl urbanitzable, fet que va suposar un gran increment de l'IBI i que va dur a l'Ajuntament a aprovar una nova requalificació dels 421.231 m2 en sòl no urbanitzable en el plenari del 13 d'octubre de 2010.

Esta desclassificació, que també inclou una reserva de 3.645 m2 de sòl per a equipament municipal en una parcel·la limítrof a la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia, i segons comenta el portaveu municipal Ramón Albero, «ja s'ha remés a la Gerència Territorial del Cadastre d'Alacant per a que efectue les corresponents modificacions en el padró municipal a fi que en l'exercici 2012 tots els propietaris d'estos terrenys deixen de tributar com a sòl urbanitzable, la qual cosa els suposarà una important reducció d'impostos».

Per a Albero, «la desclassificació de sòl no frenarà el creixement de Banyeres, ja que després d'esta modificació hi ha sòl urbà disponible per a una població hipotètica de 16.000 habitants. D'altra banda, suposarà una menor pressió urbanística sobre el terme municipal, el que contribuirà positivament en el paisatge i redundarà en una major qualitat de vida».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.