Urbanisme

pallars jussà

Tremp preveu quatre mil habitatges més malgrat la crisi

L'Ajuntament aprova un nou pla general amb l'objectiu d'aspirar a exercir un paper de capital del Pirineu

No són temps per a alegries immobiliàries, però la vida municipal continua i l'Ajuntament de Tremp ha aprovat un pla general en què es preveu, en dotacions de nou habitatge, fins a 4.000 habitatges que es podrien construir, si l'economia ho permet i els propietaris ho volen, durant els pròxims vint anys. L'alcalde de la població, Víctor Orrit, ha subratllat que aquestes previsions d'habitatge nou es fan de manera gairebé íntegra sobre sòl que ja era urbanitzable, i no sobre noves àrees de creixement.

Tot i això, el consistori no s'amaga de la voluntat de fer del pla una eina per potenciar el creixement urbà de Tremp com a “capital regional” del Pirineu, dins de la rivalitat que tenen les caps de comarca pirinenques per ampliar la seva àrea d'influència sobre el territori. En el seu redactat –començat just al principi de l'esclat de l'actual crisi– el pla planteja un escenari de 10.000 habitants a Tremp l'any 2025, i 18.000 al conjunt del Pallars Jussà. Actualment, Tremp té prop de 5.000 habitants i la comarca, 13.000.

El PSC i el regidor no adscrit van aprovar el pla, mentre que CiU i ERC-SIP es van abstenir. La regidora d'ERC-SIP va dir en el ple que no veu justificat el polígon industrial previst a Vilamitjana.

LA XIFRA

10.200
habitants
són els que el pla general preveu per a Tremp per l'any 2025. Ara el municipi en té la meitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.