Els TSJC suspèn la construcció de 500 habitatges a l'Aran

Són a Vaquèira i estan a mig fer

La sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat en contra de la llicència d'obres que va atorgar l'Ajuntament de Naut Aran, per al projecte de construcció de 500 apartaments, 1.800 places hoteleres i un aparcament de cotxes al sector residencial de la Ruda, al costat de l'estació d'esquí de Vaquèira-Beret, promogut per Neu 1.500 SL i l'estació Vaquèria-Beret i autoritzat per l'Ajuntament l'abril del 2004.

La comunitat de propietaris Port de la Bonaigua va interposar una demanda contra la llicència d'obres atorgada per l'Ajuntament que, en una primera instància, va ser desestimada per un jutjat de Lleida, que no va trobar prou raons per anul·lar la decisió de l'Ajuntament. La comunitat de propietaris va presentar-hi un recurs, i la sentència ha arribat ara amb un sentit totalment contrari: el TSJC ha resolt que la llicència d'obres no s'ajusta a dret per diverses irregularitats urbanístiques, i la declara nul·la. Aquesta sentència, a la qual no es pot presentar cap recurs, condemna la promotora, l'Ajuntament i l'estació de Vaquèira-Beret a pagar les despeses processals.

La sentència subratlla que es va autoritzar la construcció de l'edifici del telecadira «sota l'artifici d'una concessió limitada d'habitatge i aparcament», que era el que permetia el planejament del municipi, i no es creu la declaració de l'arquitecte que va redactar el projecte, que va assegurar que el terme «servei de telecadira» era una «expressió desafortunada» ja que en realitat només era un «magatzem sense ús específic». A més, la sentència assenyala que el permís d'obres no computa com a edificable la planta baixa sota rasant d'aquest edifici del servei de telecadira, quan sí que l'hi hauria de considerar.

Una altra irregularitat detectada i que serveix al TSJC per anul·lar el permís de les obres és que el projecte no té cap garantia o previsió fonamentada que els aparcaments que es construiran, uns 1.500 estiguin al servei de l'estació d'esquí, com hauria de ser segons les normes subsidiàries del municipi, ni estableix la llicència cap condició perquè així sigui.

També ha detectat el TSJC que el projecte no respecta els espais d'ús col·lectiu que preveu la planificació urbanística municipal.

Les obres estan a mig fer. En algun punt, força avançades. Ara, el projecte s'ha de tramitar de nou solucionant les irregularitats, i enderrocar allò que no es podrà legalitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.