Urbanisme

Torrent rebrà el premi Regina Sofia d'accessibilitat

El guardó es lliurarà durant el primer trimestre d el'any vinent

Es tracta d'un premi concedit a nivell estatal que premia la voluntat de llevar entrebancs arquitectònics

La localitat més gran del vessant Sud de la comarca de l'Horta ha presentat proposta per ser considerada com a ciutat accessible i ha estat guardonada amb el premi Reina Sofia a l'accessibilitat de municipis, per la seua política a favor d eles persones amb habilitats físiques disminuïdes.

El premi ha estat concedit pel Reial Patronat sobre Discapacitat del Ministeri de Sanitat i el guardó serà lliurat per la reina Sofia durant el primer trimestre de l'any vinent.

A l'informa presentat per la municipalitat torrentina es deixa constància sobre les obres realitzades en més de 300 carrers de la vila amb una inversió de més de quatre milions d'euros. A més, també consta els 750 guals i rebaixes de voreres, com els vora 51.000 metres lineals de voravies. Cal afegir a favor de la concessió del guardó, la instal·lació de dispositius per a invidents als semàfors, l'obertura d'un centre per a persones amb mobilitat reduïda i el servei de regulació dle trànsit rodat.

El Boletín Oficial del Estado ha publicat la resolució per la qual s'informa sobre el premi atorgat a Torrent dins de la categoria de ciutats entre 10.00 i 100.000 habitants, per la qual cosa rebrà una dotació econòmica de 15.000 euros.

No passegeu la reina pel Poble Nou

Pere Rossell

Si per un casual ha de venir la reina Sofia a la ciutat amb motiu del lliurament del guardó, seria recomanable, no passejar-la per cap carrer del Poble Nou, però tampoc pel Barri dels Caragols, el Xenillet, Camí la Nòria, el nucli antic, o Sant Gregori. En cas de vindre sa majestat, sols recomane que la passegen avinguda amunt i avinguda avall. Com a molt, també la poden portar pel carrer on viu l'alcaldessa. Si es tracta d'una jornada de pluja, ni se lis ocórrega portar-la per cap carrer dels empedrats per a vianants, perquè en eixe cas la festa la tenim organitzada a base dels esturufalls, que les llambordes provoquen quan les xafes en aquestos dies plujosos.

Estic convençut que la municipalitat d'aquest poble gran de la comarca de l'Horta, està ben satisfeta del treball realitzat, però s'ha de deixar clar que tot i allò fet, encara resten moltes coses a fer en aquest sentit i un dels principals és posar en valor la mobilitat a base de bicicletes, abans que aquestes màquines es rovellen a les quatre parades existents a la zona alta del poble.

També s'ha de procurar prohibir prohibir, patins i monopatins pel passeig central d el'avinguda i dissenyar més carrils bici, d'aquells que no acaben contra un mur o amb perill de caure pels vessants del barranc de Xiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.