Santa Llogaia vol convertir la riera i el Manol en un parc urbà

Seran els espais cap on girarà el poble en el nou POUM

El govern municipal de Santa Llogaia ha començat a treballar en el nou planejament urbanístic i actualment estudia les aportacions que han fet els veïns. El municipi té 197 hectàrees de superfície i 317 habitants i l' objectiu és dissenyar la trama urbana tenint en compte les grans infraestructures que s'han començat a construir i que l'afecten de ple. «El nou POUM ens ha de servir per ordenar les coses per quan estigui feta la MAT, la subestació elèctrica i les vies del TAV i del tren convencional. Hem d'intentar que el poble giri de cara a la riera i al Manol», ha comentat l'alcalde, David Bahí. Precisament fa dècades era al contrari i el poble donava l'esquena a la riera que hi ha a l'entrada i creixia en direcció oposada.

Passeig a la riera

Ara es vol aprofitar les iniciatives de circuits verds que, des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i de pobles veïns, com Vilafant, es volen fer al Manol per donar-hi continuïtat i integrar aquest riu i la riera d'Àlguema en un parc urbà, de manera que es constitueixi en un corredor verd entre àrees residencials i industrials del poble. En aquest sentit es planteja un passeig a tota vora de la riera i recuperar-la paisatgísticament en aquells punts on està més danyada, principalment al sector del Pont del Príncep. Aquests són alguns dels objectius principals del nou planejament urbanístic previst per Santa Llogaia. Un altre és millorar l'accés al nucli amb la construcció d'un nou pont i perllongant la carretera actual fins a la zona esportiva.

En relació amb el sòl urbà, es pretén omplir els buits entre els teixits consolidats, però l'alcalde diu que no es planteja un creixement més gran del que ja està previst en l'actual planejament, que inclou dues zones urbanitzables. En aquests moments hi ha pendent d'executar un sostre edificable de 59.072 metres quadrats, xifra que suposa 364 habitatges nous.

Pel que fa al sòl industrial, en els darrers 25 anys s'han ocupat 10,72 hectàrees i en resten per ocupar 11,86, que són per donar continuïtat al polígon que hi ha a tocar de l'N-II, fins a l'entrada a l'AP-7.

Retallada a Poliesports

Un equipament important que hi ha a tocar de Santa Llogaia és el complex inacabat de Poliesports. L'Ajuntament de Vilafant intenta trobar-hi una sortida des de fa més de dotze anys. Ara s'ha optat per convocar un concurs perquè l'empresa que assumeixi rellançar-lo només hagi de construir la piscina coberta i el centre cívic i en quedi fora el pavelló poliesportiu. L'Ajuntament assumirà la construcció d'aquest últim espai i ho farà per fases. Això possibilita reduir el cost de la resta d'instal·lacions i, per tant, pot fer augmentar l'interès de les empreses. Des del govern municipal s'assegura que n'hi ha que estan interessades i que per això es vol tornar a treure a concurs l'adjudicació de l'obra després que l'any passat quedés desert, ja que no es va presentar cap oferta. En un ple celebrat dilluns es va presentar el nou estudi de viabilitat que fixa en cinc milions la inversió i en què es determina que es podrien aconseguir 900 socis i augmentar la xifra, en el transcurs dels anys, fins a arribar a 3.600. En aquest sentit, es té en compte la població, no només de Vilafant –hi viuen prop de 6.000 persones–, sinó també dels municipis del voltant. Des del govern de Vilafant s'assegura que el projecte de la piscina de Poliesports és compatible amb la que es vol fer a la plaça de braus de Figueres. La possibilitat de materialitzar aquest projecte va fer que l'Ajuntament figuerenc es desvinculés fa uns mesos del consorci de Poliesports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.