Urbanisme

URBANISME

L'alcalde de Vall-llobrega, “indignat” amb Palamós per un circuit de motocròs

Critica que el govern veí situï l'activitat al límit del seu terme, sense avisar-lo i a 200 metres d'habitatges

Faran al·legacions, tot i que té el vistiplau d'Urbanisme

L'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado (ICV), està “indignat” amb el govern veí de Palamós després d'haver-se assabentat pels veïns de la concessió de la llicència urbanística per instal·lar un circuit de motocròs i un camp de paintball en una parcel·la annexa al kàrting que hi ha a tocar de l'autovia C-31 i l'hipermercat Maxi Dia.

Els terrenys, de 25.000 m², pertanyen a Palamós, però són a tocar del petit terme municipal de Vall-llobrega, a només 200 metres dels habitatges més propers. Guirado lamenta que ningú li hagi comunicat el canvi d'ús del solar, que ha passat de ser rústic agrícola a ser apte també per a activitats de lleure. “Procediments a banda, crec que entre municipis veïns i fins i tot mancomunats hi hauria d'haver hagut una mica més de confiança”, rebla l'alcalde.

Al·legacions en curs

El canvi d'ús es va aprovar en la comissió d'Urbanisme de Girona del 30 de gener, però encara no s'ha notificat oficialment a Palamós. El govern de Vall-llobrega anuncia que hi presentarà al·legacions i les firmes que han començat a recollir els 25 veïns afectats. Un d'ells, Josep Torroella, està “preocupat pel soroll i les molèsties” que pot provocar el circuit, “tot i que hi hagi mesures correctores d'impacte”, com ara silenciadors o pantalles. L'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, garanteix que podran fer--hi al·legacions i consultar l'expedient un cop l'hagin rebut a l'Ajuntament.

LA FRASE

Estic indignat que me n'hagi assabentat pels veïns. No estic contra l'activitat, però no és el lloc adequat
Rufino Guirado
ALCALDE de VALL-LLOBREGA (ICV)

LA XIFRA

218
metres
hi ha des del solar del circuit projectat a Palamós fins a la casa més propera del terme de Vall-llobrega

Guirado ha dit no a altres ofertes al poble

L'alcalde admet que ha dit no a ofertes per instal·lar un circuit de motocròs a Vall-llobrega, perquè “no és el lloc adequat”. Part del terme municipal està inclòs en zones de protecció ambiental, i a la resta hi ha veïns massa a prop. Guirado es queixa que no li permetin ampliar algunes activitats a l'àmbit protegit i, en canvi, es toleri un circuit a tocar de cases.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.