Urbanisme

Banyeres comptarà amb més sòl per a habitatges de protecció oficial

La proposta ha sigut presentada per l'empresa constructora a requeriment de la Generalitat

La població de Banyeres de Mariola torna a comptar amb més superfície destinada a la construcció de vivendes de protecció oficial a partir de l'aprovació pel ple municipal d'una addenda per la que es reserva una superfície de 9.368,60 m2 per aquest menester al Pla Parcial Sector 8 “Foietes”, delimitat pel final de l'avinguda Constitució fins a la rotonda del Ventorrillo, la carretera de circumval·lació Alcoi-Banyeres, el carrer Gil Sanz, i l'avinguda 9 d'Octubre.

La proposta d'ampliació presentada per la mercantil Urbanisme de Banyeres, S.L., empresa encarregada de desenrotllar el pla “Foietes”, suposarà que el 31% de la superfície d'este sector estiga destinat a la reserva de construcció de vivendes protegides. Per la seua part, tant el PSOE com Bloc - Compromís s'han abstingut al considerar que la reserva de sòl per a VPO deuria d'haver-se definit de manera més explícita al document inicial, sol·licitant també que l'equip de govern inicie els tràmits per a l'aprovació d'un nou PGOU.

L'addenda s'ha presentat a requeriment de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat, ja que al document inicial s'indicava que el sector disposava de la reserva de sòl per a VPO exigida per la LUV, però sense especificar la seua ubicació. L'opció admesa pels serveis tècnics de l'Ajuntament ha sigut la de distribuir de forma homogènia la reserva al considerar la distribució del sòl de forma justa i equitativa i amb el mateix ràtio per a la totalitat de les parcel·les amb dret a aprofitament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.