Urbanisme

urbanisme

El pla d'Hostalric preveu unir façanes al nucli històric

Incorpora mesures per revertir el 35% de desocupació que hi ha en aquest sector

El nou POUM d'Hostalric aprofundeix en les mesures per aconseguir revitalitzar el nucli històric del municipi, que té un 35% de les parcel·les desocupades. Els canvis més destacables que inclou el POUM són, d'una banda, la previsió que en el 50% de les parcel·les la planta baixa pugui ser d'ús comercial, i, de l'altra, que es puguin ajuntar façanes perquè l'edificació passi d'unifamiliar a plurifamiliar. L'Ajuntament ja va introduir una modificació el 2005 perquè les cases poguessin passar a tenir ús plurifamiliar, però en molts casos el vistiplau local topava amb el decret d'habitabilitat de la Generalitat, que feia que moltes finques del nucli antic, amb façanes molt estretes, haguessin de ser, per força, unifamiliars. Amb aquest canvi, gairebé el 100% del nucli antic podria passar a ser plurifamiliar.

L'alcalde, Josep Antoni Frias, va destacar que el nou redactat recollirà un pla especial per regular el centre històric, de manera que per demanar llicències d'obres i rehabilitació al nucli antic (que és bé cultural d'interès nacional) no calgui passar pel Departament de Cultura, fet que agilitaria tots els tràmits. “Acabem de donar totes les facilitats possibles, però sempre serà voluntat dels propietaris”, va considerar Frias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.