Urbanisme

Es proposa a Elx un programa de participació ciutadana per elaborar el PGOU

Aquesta activitat ha estat desenvolupada a altres ciutats i viles valencianes i peninsulars

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha proposat hui “que l'Ajuntament d'Elx pose en marxa un programa de participació ciutadana per a la modificació del PGOU, de manera que s'articulen els mecanismes necessaris per a que els veïns i veïnes contribuïsquen a este disseny de l'urbanisme del municipi i, a més, el procés tinga un caràcter transparent”.

Mollà ha indicat que “este programa podria incloure sessions públiques per explicar els avanços realitzats per l'equip de govern on es detallen les decisions estratègiques i les possibles alternatives, així com incorporar consultes ciutadanes sobre els aspectes més controvertits del PGOU”.

Per a la diputada, un PGOU participatiu ha de comptar amb meses sectorials sobre els temes que aborda el document —patrimoni, població, equipaments, mobilitat i activitat econòmica, entre altres— i utilitzar eines com la pàgina web de l'Ajuntament per a donar a conèixer tota la informació a la ciutadania, ha ressaltat la portaveu local.

Aquest programa de participació concret per al PGOU ja s'ha portat a terme en ciutats com Vitoria, Requena, Bilbao o Níjar, entre altres, i, per tant, no s'entendria que l'equip de Mercedes Alonso es negara a desenvolupar este instrument que fa més democràtiques les institucions, facilita la generació de propostes col·lectives i corresponsabilitza a la ciutadania en la transformació del municipi.

La portaveu de Compromís per Elx ha apuntat que “l'equip de govern no pot seguir negant a la ciutadania el seu dret a participar en els assumptes públics i casos com el del Clot de Galvany o el Mercat Central demostren que quan els processos són opacs és perquè es volen ocultar decisions que van en contra dels interessos dels il·licitans o il·licitanes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia