Urbanisme

CARLES SALGAS

ALCALDE DE MONT-RAS (CIU)

“Si hi ha un accident al sector, seria culpa de l'Ajuntament”

Quan va ser l'últim cop que van poder parlar amb l'empresa?
Abans d'aquest mandat. Ara només ens queda el recurs dels burofaxos.
En què s'han basat per calcular els 480.000 euros de pressupost?
En un informe tècnic que té en compte els trams de voreres que queden per completar i aspectes com ara la reposició de l'enllumenat viari i la revisió de totes les instal·lacions, perquè temem que hi hagi hagut diversos robatoris de cablejat. Hi ha altres aspectes, com la instal·lació dels contenidors subterranis, que falten i la senyalització viària.
Per què opten ara per actuar?
Hem anat prorrogant els terminis, però no pot ser que el sector estigui aturat des de fa sis anys. Si ensopega algú allà on no hi ha vorera o si hi ha un accident entre dos vehicles en una cruïlla sense senyals, com que els carrers no estan tancats, demanaran responsabilitats a l'Ajuntament. I el cert és que tampoc no tenim potestat per recepcionar l'obra en aquestes condicions.
L'aval permetrà iniciar els treballs aviat?
La intenció és que les obres estiguin totalment acabades a final del 2014. Des del ple anirem aprovant les modificacions de crèdit necessàries i la resta de tràmits quan toqui repercutir els costos del final dels treballs en l'empresa, de manera subsidiària.
Si acaben amb parcel·les embargades, serà difícil trobar compradors?
Jo encara espero que no s'hagi d'arribar a aquest extrem. Però la prioritat del meu govern, ara mateix, ja no és tant si les parcel·les es venen o no, sinó que la zona quedi endreçada, per una qüestió de seguretat i d'imatge.
Respecte al centre cívic que l'Ajuntament vol promoure al sector, hi ha alguna novetat?
És un tema paral·lel però totalment independent, ja que depèn que l'Incasòl ens concedeixi una subvenció pactada des de fa anys. Com a mínim, volem tirar endavant la primera fase del centre cívic, perquè ara hem de fer les activitats a l'ajuntament, i en un sol espai coincideixen de vegades quatre grups.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia