Urbanisme

urbanisme

Danys a Girona en una escultura inaugurada hores abans

És la de Laureà Dalmau, a la plaça de l'Hospital

Un indigent hi va pujar al damunt de matinada i la va torçar

L'estàtua en record del metge, polític i escriptor gironí Laureà Dalmau i Pla, inaugurada dilluns a la plaça de l'Hospital de Girona, va patir una agressió al cap de poques hores. Segons el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via pública, Joan Alcalà, dimarts a la matinada un indigent va pujar a l'escultura i va fer que es torcés.

El regidor descarta que l'acte fos un atac intencionat i maliciós per malmetre l'estàtua, que és obra de Tomàs Pons i que ha estat donada a la ciutat per la família Dalmau. Alcalà afirma que l'escultura es va torçar de la base perquè el ciment que l'afermava encara no estava prou sec. L'obra, de bronze i situada davant de la Casa de Cultura, va quedar torta i es movia.

Ahir mateix, la brigada municipal va fer les reparacions necessàries per estabilitzar de nou l'escultura i la van protegir amb tres tanques, que es retiraran quan el ciment ja estigui sec.

L'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, va destacar durant la inauguració la figura de Dalmau, tant pel que fa al seu vessant com a metge com pel seu compromís polític durant la Segona República. Juntament amb l'escultura, la família ha donat també el fons documental del metge gironí, que s'ha incorporat a l'arxiu municipal.

LA DATA

1886
és l'any que va néixer
el doctor Laureà Dalmau, a Agullana. Va morir a la ciutat de Girona el 1969.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia