Urbanisme

equipaments

Inici imminent de les obres de la nova estació del carrilet a Bescanó

Està previst que comencin aquesta setmana i s'espera inaugurar el nou equipament al setembre

Serà un centre d'interpretació del municipi

La construcció de la nova estació del carrilet Girona-Olot a Bescanó s'iniciarà aquesta mateixa setmana. El nou equipament serà un punt d'informació turística i centre d'interpretació local. Es farà uns 25 metres més avall d'on hi ha l'estació antiga, en direcció a Olot, a la mateixa via verda i a l'altra banda del vial per a bicis i vianants. El canvi d'ubicació respecte de l'estació vella (que es derruirà un cop estigui feta la nova) és per no hipotecar l'estructura urbanística dels carrers més propers a la zona, segons l'alcalde del municipi, Xavier Soy.

Un toc de modernitat

El projecte preveu reproduir l'edifici antic (del qual el consistori té els plànols originals), afegint-hi, però, un porxo de fusta per donar al disseny clàssic un contrapunt actual. “Des d'Urbanisme ens van dir que, des d'un punt de vista paisatgístic, era bo reproduir l'estació vella, però que era important donar-li algun toc constructiu més modern que s'hi integrés bé”, explica Soy.

La construcció, d'estructura rectangular, tindrà una superfície útil de 108,4 m², i constarà d'una sala principal (d'uns 105 m²) i els lavabos, a més del porxo.

El cost previst de l'execució del projecte constructiu serà de 206.123,50 euros. El preu de sortida de la licitació era de 277.657,80 euros. S'hi van presentar catorze ofertes. L'empresa que ha guanyat el concurs, Xavier Alsina SA, inclou millores que consisteixen, sobretot, a portar-hi la llum, el sanejament i l'aigua potable. El període d'execució de l'edifici és de tres mesos i l'alcalde espera poder inaugurar l'equipament, ja amb tot el contingut, al setembre.

LA XIFRA

206.124
euros
serà el cost d'execució de l'obra, que està previst iniciar aquesta mateixa setmana.

LA FRASE

Es tracta de començar a posar en valor els atractius de Bescanó, amb un objectiu turístic
Xavier Soy
alcalde de bescanó
108,4
metres quadrats
és la superfície útil del nou equipament, que es farà seguint el disseny de l'estació vella.

Exposició, informació i venda

La idea és que la nova estació es converteixi en un centre d'interpretació del municipi a fi de posar en valor el potencial turístic de Bescanó, al voltant de la via verda: “El pou del glaç, les lleres del riu, l'illa del Ter, el volcà de la Crosa... són atractius que s'han d'aprofitar. El centre d'interpretació ha de servir per donar-los a conèixer”, exposa l'alcalde. Es pretén, també, aprofitar-lo per donar servei als usuaris de la via verda, com a àrea de descans. Dins l'equipament es faran exposicions i hi haurà una botiga de productes agrícoles de Bescanó. L'objectiu últim és generar nova activitat econòmica al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona