Urbanisme

Urbanisme atura Vidreres en la preservació del Pla

Demana a l'Ajuntament que argumenti millor la requalificació

Comencen els tràmits per convertir en indefinides les normes urbanístiques provisionals de tres pobles empordanesos sense planejament

La comissió d'Urbanisme de Girona no va voler donar ahir el vistiplau a la proposta de modificació del POUM de Vidreres per tal de requalificar la zona del Pla com a sòl no urbanitzable i va demanar a l'Ajuntament de la població que argumenti millor els motius d'aquesta modificació per tal de “blindar-lo bé”. Es tracta d'una modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Vidreres del 2003 que dóna compliment a una sentència del 2011 del Tribunal Suprem que donava la raó a l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) i establia que la zona no pot tenir usos industrials en sòl urbanitzable delimitat, ja que es tracta d'uns terrenys potencialment inundables. Això suposaria descartar definitivament el projecte de fer-hi un parc d'activitats. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va explicar que havia estat un tema molt debatut i que cal donar compliment a la sentència, però que s'havia decidit per consens demanar al consistori una millor justificació, ja que hi han trobat una “feblesa de continguts”. Va explicar que en la documentació l'Ajuntament presentava quatre alternatives (deixar-ho com està, reduir l'àmbit a només les zones no inundables, canviar-ne l'ús i requalificar els terrenys a sòl no urbanitzable) i que s'optava per l'última sense argumentar bé per què es desestimaven les altres

Normes per a tots

D'altra banda, Serra va explicar que s'havien iniciat els tràmits per tal que les normes urbanístiques que es van crear el 2010 de manera transitòria per als municipis que no tenien cap figura de planejament i que caducaven ara al maig es converteixin en indefinides mentre aquestes poblacions no aprovin un POUM.

En el cas de la demarcació de Girona, són tres els pobles afectats: Rabós d'Empordà i Riumors, de l'Alt Empordà, i Parlavà, del Baix Empordà. La previsió és que estiguin aprovades definitivament a la tardor.

LA XIFRA

136
hectàrees
és la superfície del sector del Pla, on s'havia previst un parc d'activitats que va aixecar moltes protestes.

Torre més alta a la Nestlé i sense ‘permís' per l'AP-7

La comissió d'Urbanisme de Girona va aprovar ahir definitivament la modificació del pla general de Girona perquè la fàbrica de la Nestlé pugui augmentar l'altura d'una torre dels 30 metres actuals fins als 50 metres. El cap dels serveis territorials d'Urbanisme, Jordi Domènech, va destacar: “No és una ampliació, no es possibilita més sostre, sinó que es tracta d'una reubicació de la volumetria que els era necessària per als usos productius.”

En canvi, la comissió va suspendre la tramitació d'una altra modificació del pla general de Girona, la que volia adequar el planejament al canvi d'ubicació dels accessos al nou enllaç de l'AP-7 de Girona Oest –inicialment la rotonda estava prevista a un altre lloc–. Es tractava de requalificar uns terrenys d'agrícoles a urbans, però la comissió hi va trobar ”mancances”. La decisió no té repercussió, ja que les obres ja estan executades, ja que en tractar-se d'una infraestructura d'interès públic a escala estatal no cal que segueixi el plantejament urbanístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.