Urbanisme

A Paterna es demanen responsabilitats per la destrucció de la Vila Romana

Compromís per Paterna aconseguix que la Fiscalia òbriga les diligències d'investigació penal per l'abandó, degradació i destrossa de la troballa arqueològica

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que el pas donat endavant per la Fiscalia, que obri diligències d'investigació penal sobre la greu i irreparable destrossa del jaciment romà de Paterna, inicia el camí a determinar qui és el responsable de l'abandó, la degradació i la destrucció de la Vila Romana del municipi. Aquesta formació vol que es depuren les responsabilitats sobre els danys irreparables fets al patrimoni històric de Paterna.

La parcel·la municipal on es troba la Vila Romana té una hipoteca amb Bankia per valor de 1,2 milions d'euros. Deute hipotecari que és el resultat de la compra que li fa SUMPA a l'Ajuntament de la parcel·la. Una operació per a augmentar els ingressos de l'Ajuntament a costa d'incrementar el forat econòmic de SUMPA, ara en concurs de creditors. Unes despeses per a l'arruïnada empresa pública a les quals s'han d'afegir els 300.000 euros de l'excavació arqueològica, fins el moment de ser abandonada.

Durant dos anys Compromís ha demanat a l'equip de govern municipal que es fera càrrec de la troballa, amb alguna actuació arqueològica i amb mesures de protecció per a evitar que la degradació del que encara es conserva no anara a més. Però totes les aquestes peticions s'han quedat en el calaix del PP.

D'aquesta manera els ecovalencianistes de Paterna li demanaran a la Fiscalia que òbriga les diligències prèvies pertinents per a depurar les responsabilitats administratives i/o penals derivades de l'acció o omissió que han acabat en una situació que pot ser constitutiva de presumpte delicte contra el patrimoni històric i cultural del poble.

Ara, amb els indicis que ha trobat Fiscalia per obrir investigació, potser s'arribe a veure alguna solució per tal de protegir les restes que encara perviuen sense deteriorar-se i intentar recuperar les més deteriorades, si no és molt tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia