Urbanisme

Sant Feliu reordena els horts il·legals

L'Ajuntament ordenarà l'enderroc de les casetes d'uns 60 pagesos, que reivindiquen la necessitat dels coberts

L'Ajuntament de Sant Feliu s'ha fixat l'objectiu de fomentar l'agricultura professional al municipi. “Però tenim un problema, i és que hi ha molts horts il·legals”, reconeix la regidora de Planejament, Lidia Muñoz. “Volem posar ordre als horts per assegurar la defensa del parc agrari. La degradació del parc pot ser una excusa per eliminar-lo, ja que costa més defensar-lo si està en mal estat”, assenyala l'edil ecosocialista, que considera que l'amenaça d'Eurovegas va ser un avís en aquest sentit.

Muñoz explica que algunes de les mesures consistiran en el foment de l'agricultura sostenible, la creació d'horts lúdics i la subvenció a l'activitat agrícola. Una de les primeres accions ha estat millorar l'accés al riu. Aquest setembre, el consistori té previst enderrocar les casetes en què una seixantena de pagesos guarden les eines i descansen. La mesura ha estat mal rebuda per aquests horticultors, agrupats en la plataforma Sector 0166. Asseguren que conreen parcel·les de terra llogades i reivindiquen la necessitat de les casetes per donar suport al treball diari que asseguren que fan. El consistori diu que els mòduls són
il·legals segons la normativa del parc agrari, tal com recull el diari digital Fet a Sant Feliu, i els pagesos proposen que es construeixi un cobert comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia