Urbanisme

Fontcoberta reestrena el nucli de l'església

Han acabat les obres de remodelació urbanística de l'entorn de l'ajuntament i el temple de Sant Feliu

Coincidint amb les festes de Nadal, Fontcoberta ha estrenat la remodelació urbanística del nucli on hi ha l'ajuntament i l'església de Sant Feliu. Ara es pot donar la volta a peu al temple, d'origen romànic, ja que s'ha enderrocat el mur de l'antic hort de la rectoria que barrava el pas, després que el consistori i el Bisbat van arribar a un acord de cessió d'aquells terrenys. Així mateix, s'ha aixecat un mur de contenció a la banda sud, sobre el qual discorre el nou passeig. L'esplanada de la cara nord s'ha condicionat amb un paviment compacte, elaborat a base de terra i formigó. Completen el conjunt uns elements de mobiliari urbà, una barana perimetral de fusta i un banc i seients de pedra a prop de la façana principal.

Els treballs, que han durat uns tres mesos, han costat 50.000 euros, finançats amb diverses línies d'ajut de la Diputació.

La reforma ha canviat la imatge del nucli de Fontcoberta, atès que ara es pot veure la totalitat de l'església. Precisament aquest temple va ser objecte d'una restauració abans que es fessin les obres urbanístiques. Amb un impressionant campanar de base quadrada, es va aixecar a finals del segle XII a partir d'una església més petita, que s'havia consagrat el segle X. A la façana, hi destaquen uns carreus d'arcs llombards.

LA DATA

XII
És el segle
en què es va construir el temple actual, sobre les restes d'una església del segle X

L'ampliació de la llar d'avis, a la primavera

L'Ajuntament de Fontcoberta preveu convocar en les pròximes setmanes el concurs per a les obres d'ampliació del casal d'avis, situat a l'edifici de serveis de la piscina municipal, al veïnat de Melianta. De sortida, el pressupost serà de 130.000 euros. Amb les obres, les instal·lacions passaran dels 25 m² de superfície actuals a 180. El casal es dividirà en tres ambients: un per a l'associació de dones, una zona comuna i una sala polivalent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia