Urbanisme

Amplien l'aparcament del nou hospital d'Olot

Fa pocs mesos que s'ha obert el centre i la zona habilitada ja s'ha fet petita, cosa que obliga a aparcar als carrers de la rodalia

Els treballs serviran també per fer millores a l'accés

El nou hospital comarcal de la Garrotxa d'Olot fa poc que s'ha inaugurat i els problemes d'aparcament són evidents i motiu de queixa per part dels usuaris. El ple d'Olot va aprovar en la seva última reunió l'ampliació de la zona d'aparcament amb 75 places més. Aquesta actuació també inclou diverses millores a la zona de l'accés principal a l'equipament.

El cost d'aquesta operació urbanística és de 96.931 euros, que se sufragaran amb una modificació de pressupost que inclou un romanent de tresoreria corresponent al 2014, subvencions i una partida del pressupost ordinari. Actualment, moltes de les persones que es desplacen amb vehicle particular fins al nou hospital han d'aparcar al carrer Doctor Bartrina i a l'avinguda del Pla de Dalt i la seva continuació després del giratori en direcció cap al Riudaura.

Una altra part important de la resta de l'aplicació de fons prevista en la modificació del pressupost es destinarà a urbanitzar l'avinguda de Sant Joan de les Abadesses. Amb una inversió de 33.479 euros, es durà a terme la urbanització de la cruïlla de la carretera de Sant Joan de les Abadesses amb l'avinguda de Sant Joan, després de l'enderroc de la casa que hi ha a la cruïlla entre aquests dos vials de l'accés nord d'Olot.

D'altra banda, es destinaran 41.520 euros a la millora de l'accessibilitat i de les voreres del carrer Montsalvatge, que uneix el carrer Pare Roca amb el sector de la plaça Balmes. I, finalment, es dotarà amb un total de 10.000 euros els treballs de reparació de la torre del parc de l'avinguda Reis Catòlics. En total, la modificació aprovada és de 181.931 euros.

LA XIFRA

96.931
euros
és la quantitat que l'Ajuntament destinarà a l'ampliació del pàrquing del nou hospital.

Retrets per una certa improvisació

ERC i el PSC han retret a l'equip de govern de CiU i RCat una certa improvisació en el tema de l'aparcament al nou hospital. Han donat llum verd a l'ampliació amb el matís que és un projecte que haurà de desenvolupar el pròxim Ajuntament i, per tant, hi ha temps per fer-hi aportacions. Els socialistes han recordat que a la zona hi ha altres terrenys de l'Incasòl que podrien ser més útils com a aparcament. Els grups municipals del PP i de la PxC han donat suport a la modificació per ampliar el pàrquing.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia