Urbanisme

Els municipis de l'eix Besòs impulsen la seva aliança

Barcelona, Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià i Montcada treballaran conjuntament polítiques per a la cohesió social

Volen convertir el territori en el nou espai de centralitat metropolitana

Fer del Besòs la nova centralitat metropolitana és l'objectiu que compateixen les alcaldesses de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i l'alcalde de Sant Adrià de Besòs. Amb aquest objectiu han encetat una nova etapa de treball conjunt que ahir van voler escenificar amb una trobada de representants de tots cinc municipis a la seu del Consorci del Besòs per presentar l'aliança per l'eix Besòs.

El nou pla d'acció recollirà actuacions conjuntes de foment de la cohesió social, la qualitat de l'espai públic, les infraestructures, els equipaments i la millora de la connectivitat entre tots cinc municipis, que concentren una població de 927.175 habitants, el 12% de la població de Catalunya. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que després de la reforma del litoral i els anys de recursos abocats a l'entorn del Llobregat amb infraestructures estratègiques, “ha arribat el torn del Besòs, un territori amb desigualtats però també amb moltes potencialitats”. Colau va destacar que una part del treball conjunt consistirà a cercar finançament d'altres administracions, tot i que assegura que una part del treball que es pot desenvolupar amb el pressupost de cada municipi i les inversions que Barcelona té previst destinar al Pla de Barris, que, en el cas del Besòs, s'acordarà entre les ciutats implicades.

Les alcaldesses de Badalona, Santa Coloma i Montcada, i l'alcalde de Sant Adrià comparteixen la idea que tots cinc municipis formen un territori comú amb necessitats i mancances que es poden tractar de manera conjunta per convertir el Besòs en “corredor de drets socials”, en paraules de l'alcaldessa colomenca, Núria Parlon.

LA FRASE

Ara és el moment del Besòs, un territori amb desigualtats però també amb moltes potencialitats
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona

El Consorci del Besòs guanyarà pes polític

El Consorci del Besòs, l'ens públic que ara també incorpora Badalona, farà ara un salt endavant. Els cinc municipis han acordat abordar una reforma dels seus estatuts, de manera que no només servirà per posar en comú mesures de caràcter urbanístic, sinó que serà l'ens de coordinació de tot el pla d'acció per als pròxims anys, que serà participat per les cinc ciutats. L'agència pública Barcelona Regional farà el pla d'acció amb els seus eixos estratègics i les actuacions concretes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia