Urbanisme

Inici d'obres al carrer Perelló, a Vilablareix

S'hi fa un carril bici, s'hi amplia una vorera fins a tres metres i s'hi fan passos elevats

Les obres de reforma del carrer Perelló de Vilablareix, des de la plaça fins a la carretera de Santa Coloma, ja han començat. Els treballs inclouen la construcció d'un carril bici a la banda dreta en el sentit de circulació de vehicles (la situada al costat del carrer on hi ha l'ajuntament i l'escola Madrenc) i l'ampliació de la vorera. Com que el carrer té una amplada irregular, les dimensions variaran. En alguns trams es preveu que la vorera dreta arribi als 3,2 metres. El carril bici farà 1,5 metres d'amplada; el vial farà tres metres més; 2,2 metres serà l'amplada dels aparcaments, i la vorera esquerra farà 1,2 metres.

Les zones d'aparcament es mantindran a la banda esquerra del carrer i es faran diversos passos elevats per reduir la velocitat dels cotxes que passin pel tram amb l'objectiu de millorar la seguretat dels vianants. Els passos elevats seran tot a l'ample de la calçada davant del carrer Reramús i el de les Escoles. Aprofitant les obres s'aprofitarà també per millorar els serveis que passen pel carrer. Se substituirà la xarxa d'aigua potable i es farà el soterrament de les connexions de l'enllumenat públic i les telefòniques. Pel que fa a les primeres, se soterraran els encreuaments aeris actuals i s'endreçaran els cables que encara hi ha a algunes façanes. A més, se substituirà la lluminària per una de tipus LED.

Les obres tenen un termini d'execució de tres mesos, i un pressupost de 194.000 euros. Del cost, prop d'un 30% (59.285,18 euros) està finançat per la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia